Stiri Locale de ultima ora

Vrei sa vizitezi Arcul de Triumf ? Primaria Capitalei anunta ca va fi deschis pana pe 16 octombrie

Intr-o postare pe Facebook, primarul Capitalei, Nicusor Dan, ii invita pe bucuresteni sau pe turisti sa viziteze Arcul de Triumf, sambata si duminica, pana pe 16 octombrie. Intrarea este libera.

Sculpturile si benzile desenate expuse in interiorul Arcului, reinterpretari contemporane ale monumentului sunt deosebit de interesante. “La sfarsit de saptamana va propun sa vizitati Arcul de Triumf, un simbol al Capitalei. Bucuresteni sau turisti, cei care vor urca in interior se vor bucura de o panorama unica asupra orasului cu ajutorul celor patru lunete amplasate pe terasa monumentului” – scrie edilul sef al Capitalei in postarea de pe contul sau de Facebook.

In prima parte a expozitiei, vizitatorii pot descoperi lucrarile de banda desenata a patru artisti care au transpus motivul Arcului de Triumf: Alexandru Ciubotariu, Octav Ungureanu, Robert OBERT si Ionut Popescu. In a doua parte a expozitiei, se regasesc lucrarile a cincisprezece elevi de la liceele bucurestene „Nicolae Tonitza” si „Dimitrie Paciurea”.

Arcul de Triumf ramane deschis in fiecare sambata si duminica, intre orele 12.00 – 20.00, pană in data de 16 octombrie, iar accesul este gratuit.

Expozitia de arta contemporana a fost deschisa la inceputul lunii iulie. Este organizata de Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Arhitectura Peisagistica si Monumente de For Public. Astfel, a fost deschisa seria de evenimente ce marcheaza implinirea a 100 de ani de la prima inaugurare a celui mai important monument de for public din Capitala, omagiata in toamna acestui an.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns