Arafat vorbeste despre zonele in care masca devine obligatorie in spatiile deschise
Stiri Locale de ultima ora

Arafat vorbeste despre zonele in care masca devine obligatorie in spatiile deschise

Arafat a declarat ca acolo unde incidenta este de sub 3 la mia de locuitori, purarea mastii va fi obligatorie chiar si in zonele pietonale.

Ce masuri au fost luate?

“În orice zonă aglomerată, purtarea măştii va fi obligatorie”, a spus Arafat. Ministrul Sanatatii, Nelu Tatru a declarat ca diminuarea raspandirii depinde de fiecare cetatean in parte si ca trebuie sa se respecte regulile de protectie sanitara pentru a avea in Romania o crestere limitata a cazurilor noi de Covid-19.

“Ţin să menţionez în continuare trendul ascendent pe care ne aflăm. Dacă vom analiza lista ţărilor de risc, vom putea regăsi SUA, Spania, Franţa, Olanda, Belgia, Marea Britanie, acolo unde avem un număr ridicat de cazuri noi pe zi, de aceea avem şi restricţiile, fiindcă suntem întrebaţi des de întoarcerea concetăţenilor noştri în ţară. În acelaşi context, trebuie evaluată şi evoluţia noastră, atât pe transmiterea comunitară, cât şi pe reîntoarcerea concetăţenilor noştri. De menţionat regulile, care rămân aceleaşi: portul măştii, distanţare, dezinfectant. Avem o viaţă activă, vrem să rămânem cu o viaţă activă. Creşterea numărului de cazuri duce şi la creşterea acelui indice cumulat la 14 zile, raportat la mia de locuitori. Evoluţia, cu creşterea de cazuri noi, duce şi la restricţii. Depinde doar de noi, de fiecare în parte, de respectarea acestor precauţii şi reguli, pentru a avea o creştere limitată şi nu exponenţială”, a declarat Nelu Tataru in cursul zilei de marti la Palatul Victoria.

Citeste  Raed Arafat sustine ca s-ar putea sa nu mai fie restrictii de weekend

Acesta a dorit sa mai puncteze ca mai multe cazuri in terapie intensiva va insemna aglomerarea Unitatilor de Primiri Urgente.

“În acest sens, în următoarea perioadă, vom avea şi modificări pe care să le aducem prin ordin de ministru şi ordonanţe de urgenţă, la nivelul Legii 136, adaptând monitorizarea tratamentului şi evaluarea cazurilor asimptomatice, uşor simptomatice sau simptomatice cu comorbidităţi. Zilele următoare vom avea puse şi aceste măsuri, după discuţiile cu grupul tehnico-ştiinţific, în evaluarea pacienţilor. Rămâne şi ţine doar de noi să gestionăm această pandemie şi, repet ce am spus în mai multe rânduri, această pandemie se tranşează în pre-spital, nu în spital”, a mai spus Nelu Tataru.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *