Stiri Locale de ultima ora

Afla cum ne afecteaza trecerea la ora de vara.

 

Romania va da ceasurile inainte in ultima duminica din luna martie, revenind la ora de vara. Mai exact, in noapte de 30 spre 31 martie, ceasurile se vor da cu o ora inainte, deci ora 03:00 o sa devina ora 04:00. Aceasta schimbare a orei va face ca ultima zi a lunii sa aiba 23 de ore in loc de 24 de ore.

Din ziua in care ceasurile vor fi date cu o ora inainte diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal va fi de 3 ore asta pana in ultima duminica din luna octombrie atunci cand se va reveni la ora de iarna.

Specialistii spun ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se putea adapta la ora de vara. Totodata faptul ca se trezesc cu o ora mai devreme poate cauza probleme grave. Persoanele care sufera de depresie sau cele cu probleme cardiace pot avea ganduri de sinucidere sau risc marit de atac de cord.

Ora de vara a fost propusa pentru prima data in anul 1895 de catre George Vernon Hudson, un entomolog din Noua Zeelanda. Acesta a creat ora de vara pentru a se putea bucura mai mult de lumina naturala.

In Europa a fost introdusa ca o necesitate de razboi. Primele state care au trecut la ora de vara au fost Germania si Austro –Ungaria, dupa care a urmat Romania alaturi de multe alte tari.

„De azi se schimbă ora – se dă înainte, ora șapte e deja ora opt și așa mai departe. A trebuit să o facem pentru că rușii așa procedează, ca să evităm confuziile – motivul e economia la electricitate. La început va pricinui totuși încurcături, fără îndoială” a notat regina Maria in jurnalul ei.

Rusia a renuntat sa mai dea ceasurile inainte in anul 2001 pentru a nu mai stresa cetatenii.

Parlamentul European a votat in martie 2018 eliminarea trecerii de la ora de iarna la cea de vara si invers. Aceasta decizie a fost luata in urma unor studii efectuate care aratau ca aceste schimbari afectau sanatatea.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns