Stiri Locale de ultima ora

Legea anti Uber si Bolt a fost pana la urma adoptata.

Guvernul a adoptat in cursul zilei de ieri, 29.04.2019 legea anti Uber si Bolt. Cu toate astea companiile au declarat ca isi vor continua activitatea ca si pana acum in orasele in care activeaza.

Reprezentantii Bolt au declarat ca isi vor continua activitatea in orasele in care opereaza „Soferii parteneri pot in continuare sa conduca pe platforma Bolt, iar pasagerii au posibilitatea sa calatoreasca in oras intr-un mod convenabil si accesibil. Am primit asigurari de la Guvern ca in urmatoarea perioada România va avea o noua lege ce reglementeaza sectorul de ride-hailing si care va fi echitabila pentru toate partile implicate. Bolt lucreaza indeaproape cu autoritatile si ofera tot sprijinul in acest demers”.

Aceasta lege a fost adoptata in urma protestelor efectuate de catre taximetristii din Bucuresti. Daca pana acum soferii Uber sau Bolt care erau opriti de controalele Politiei primeau un avertisment pentru prima data , dupa aceasta data puteau fi amendati.

In urma deciziei luate de Guvern , soferii Uber sau Bolt vor putea fi amendati inca de la primul control.

Datorita faptului ca sintagma “ in mod repetat” a fost exculsa din Legea 38/2003 soferii Uber si Bolt sunt obligati sa aiba in regula toate actele inca de la primul control. Aceste acte sunt : atestat, autorizatie de transport pe firma partenera, copie conforma masina, asigurare persoane si bagaje.

Avocatii au transmis ca aceasta metoda in care Guvernul a adoptat o astfel de ordonanta de urgenta este una de a determina iesirea Bolt si Uber de pe piata.

Soferi Uber si Bolt sunt nemultumiti de aceasta lege si au transmis ca isi vor continua activitatea. Numarul clientilor Uber si Bolt este intr-o continua crestere iar acestia nu vor sa renunte la clientii lor. Romani sunt foarte nemultumiti de aceasta decizie luata de Guvern.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns