Stiri Locale de ultima ora

Parastasul Piratilor Nepomeniti se desfasoara sambata la Sulina

 

In cursul zilei de sambata se desfasoara la Sulina, Parastasul Piratilor Nepomeniti din Cimitirul cunoscut sub numele de ”Cimitirul Comisiunii Europene a Dunării”.

Este al doilea an in care se desfasoara aceasta intalnire prin care se doreste sa se recastige atentia turistilor care doresc sa porneasca pe urmele piratilor uitati in cimitirul din Sulina.

In 2018 evenimentul a fost format dintr-o coraziera prin ”cele mai fermecătoare locuri din deltă, urmată de un dezmăţ culinar cu preparate pescăreşti, aşa cum le-ar fi plăcut piraţilor să se ospăteze, condimentat cu program artistic tematic şi continuat cu o petrecere de pomină la clubul exotic de pe plajă”.

Organizatorii anunta ca in acest am celebrarea va avea loc la ora 12:00 cu un moment de comemorare ”Timp de trei secole Sulina a fost refugiul preferat al piraţilor greci şi maltezi din Marea Neagră, dar şi important nod comerical pentru transportatorii din Europa. Pe aici s-au perindat prinţi şi prinţese, piraţi, înalţi oficiali dar şi simpli marinari din toate colţurile lumii. Au lăsat în urma lor poveşti şi legende, multe dintre ele putând fi descoperite printr-o simplă plimbare prin Cimitirul multietnic din Sulina. În memoria lor, a tuturor, organizăm Parastasul Piraţilor din Sulina. Să-i pomenim pe toţi, să vărsăm o picătură în cinstea lor, dar şi a noastră, şi să ne bucurăm de viaţă împreună”.

Evenimentul a pornit de la imaginea pietrei de pe mormantul lui Ghiorghios Kontoguris din anul 1871 care este simbolul cunoscut al piratilor. Mai exact simbolul este realizat dintr-un craniu suprapus pe doua oase incrucisate. Cimitirul mai este cunoscut si pentru ca in el se gasesc morti de peste 20 de nationalitati. Marea majoritate sunt catolici, musulmani, evrei, Soldati care si-au pierdut viata in razboiul Crimeii. Tot aici vei mai gasi si monumentul funerar al printesei Ecaterina Moruzi.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns