Stiri Locale de ultima ora

Festivalul International al Luminii, Spotlight 2019

evenimentul are loc in perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei, intre Ateneul Roman si Piata Natiunile Unite

Editia din acest an – EuropeLights – marcheaza doua evenimente: presedintia romana a Consiliului Uniunii Europene si lansarea sezonului cultural Romania-Franta. Festivalul International al Luminii, Spotlight 2019, poarta semnatura lui Jean-François Zurawik, directorul si producatorul Fête des Lumières – Lyon.

Potrivit organizatorilor, tema editiei din acest an (18-21 aprilie) este sarbatorirea rolului pe care il joaca Romania pe batranul continent. Elemente relevante ce tin de identitatea europeana vor fi transpuse in instalatii de lumina, create de artisti romani si internationali.

Tinerii artisti pot trimite proiecte

Arhitecti, designeri, tineri artisti care au idei pot face proiecte, avand ca tema “Europa digitala. Europa viitorului”. Instalatiile interactive de lumini, pe care ei le concep, trebuie sa exploreze cateva teme: cum va arata Europa in viitor, cum se traduce europa in limbaj digital, analog versus digital – Europa de ieri si Europa de astazi.

Termenul limita pana la care se pot depune proiecte este 10 martie. Castigatorii sunt recompensati u un premiu de 1000 de euro si primesc pana la 5000 de euro pentru a putea realiza instalatiile de lumini.

Miriam

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns