Stiri Locale de ultima ora

Un vapor de gunoaie textile, intors in Indonezia

Garda de Mediu Constanta, in colaborare cu Garda de Coasta, a dispus returnarea unui container incarcat cu cca.15,5 tone deseuri textile din fibre sintetice, catre tara de expeditie Indonezia.  
Urmare a notificarii Politiei de Frontiera si a verificarilor efectuate, s-a constatat ca transferul deseurilor textile provenind din Indonezia nu era insotit de documentele prevazute de Regulamentul 1013/2006. Anexa VII nu era completata cu codul deseului, nu era mentionat codul instalatiei de valorificare, nu erau completate datele si lipsea semnatura persoanei care a organizat transferul.
Deseurile ar fi trebuit sa ajunga la o firma din Buzau, care a refuzat receptionarea containerului intrucat deseurile textile nu puteau fi valorificate in instalatia detinuta. A fost solicitata rerutarea containerului catre alta destinatie, insa s-a dispus returnarea in tara de expeditie.
Nu e primul incident de acest gen
In Romania au mai fost trimise deseuri din diverse colturi ale lumii, fara acte in regula. Inclusiv deseuri toxice. Multa vreme, Romania a avut o legislatie permisiva, de care profitau inclusiv tari ale Uniunii Europene si trimiteau in tara noastra gunoi industrial. De obicei, vapoarele cu deseuri trec prin multe firme, astfel incat este foarte greu de depistat cine a organizat transportul.
Miriam
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns