Multe orase europene atrag turisti ca un magnet, datorita arhitecturii, patrimoniului cultural etc, insa locuitorii se confrunta cu fenomenul turismului excesiv. Cu alte cuvinte, turistii aduc bani, inseamna prosperitate locala, insa pur si simplu unele orase sunt coplesite de numarul mare de turisti si ar dori unele restrictii.
Iata cateva dintre orasele sufocate de numarul prea mare de turisti
Venetia
Unul dintre cele mai pitoresti orase europene. Din pacate, acest renume are un cost urias. Orasul e vizitat anual de milioane de turisti, iar locuitorii sunt pur si simplu sufocati. Pentru a mai reduce presiunea, autoritatile locale au luat in calcul o taxa de intrare pentru cei care vin o singura zi, de exemplu pasagerii uriaselor vase de croaziera. De altfel, locuitorii Venetiei au participat la o serie de proteste anti-turisti.
Florenta
Florenta este un alt oras irezistibil datorita arhitecturii renascentiste si muzeelor celebre in toata lumea. Problema insa este ca localnicii nu mai au loc pe nicaieri, absolut totul fiind invadat de turisti.
Roma
Capitala Italiei e campioana la numarul de turisti. In 2019, inainte de izbucnirea pandemiei, au venit la Roma 26 de milioane de turisti. Si e vorba de turisti care s-au cazat, deci nu au fost numarati si cei care au venit doar pentru o zi. Autoritatile au luat diverse masuri, intre care restrictionarea la unele monumente-simbol, cum e Fontana di Trevi.
Praga
Capitala Cehiei e o perla arhitectonica a Europei Centrale. Ca sa nu mai vorbim de berea ceheasca, atat de cautata de turisti. Doar ca orasul se confrunta cu turismul excesiv. Populatia e de 1,2 milioane de oameni, iar numarul anual de turisti e de 8 milioane !
Miriam