Fii vizibil pe şosele
Stiri de ultima ora Auto

Fii vizibil pe şosele!

Rulatul pe şosele a unui vehicul de gabarit mare, presupune luarea unor măsuri de siguranţă, protecţie şi prevenţie. Dacă eşti şofer de tir şi cutreieri drumurile lumii, dacă eşti transportator şi petreci zile şi nopţi pe şosele, ştii cât de important este să fii pregătit pentru a face faţă oricăror provocări. Cabina tirului devine pentru tine o a doua casă, astfel că vei încerca să transformi vehiculul în mijlocul tău de locomoţie confortabil, puternic, sigur şi perfect funcţional,  pregătit întotdeauna de drum.

Condu în siguranţă!

Siguranţa ta la volanul unui vehicul depinde în primul rând de tine, indiferent de gabaritul şi capacitatea acestuia. Cu atât mai mult, dacă eşti transportator şi conduci un vehicul impresionant ca mărime şi capacitate, măsurile tale de siguranţă trebuie să fie mult mai atent aplicate. Fii întotdeauna în contact cu ceilalţi colegi şoferi de tir, respectă-ţi programul de odihnă şi somn, evită oboseala excesivă şi surmenajul, ocoleşte aglomeraţia şi drumurile periculoase, protejându-ţi astfel vehiculul, nu intra în conflicte cu alţi participanţi la trafic, nu conduce sub influenţa alcoolului sau a substanţelor nepermise, hrăneşte-te corespunzător şi fii atent la tot ceea ce te înconjoară. Verifică-ţi vehiculul înainte de orice cursă, asigură-te că iluminatul, ştergătoarele, frânele, anvelopele şi sistemul de ventilaţie sunt în cea mai bună stare şi nu uita să ai la îndemână o trusă de prim ajutor. Nu porni la drum fără centura de siguranţă, condu cu viteză moderată şi constantă, păstrând o distanţă mare faţă de maşinile din faţa ta.

Citeste  Mitsubishi fabrica doua noi modele in Europa

Asigură-ţi vizibilitatea şi fii vizibil!

În special pe timpul nopţilor şi în perioadele ploioase sau cu ninsoare şi ceaţă, este foarte important ca vehiculul tău să deţină toate mecanismele care permit o foarte bună vizibilitate. Este absolut obligatoriu ca parbrizul şi geamurile laterale să fie dezaburite constant, evitându-se obturarea vizibilităţii. De asemenea, umezeala excesivă trebuie înlăturată total de pe parbriz, iar raza vizuală să fie cât mai lungă şi cât mai amplă, aspect asigurat de sistemul de iluminat care trebuie să funcţioneze impecabil. Dacă doreşti o suplimentare a sistemului de iluminat, accesând https://www.dauto.ro/bullbar-camioane ai posibilitatea de a-ţi spori vizibilitatea pe timpul nopţii sau în perioadele cu ceaţă, prin montarea bullbar-urilor potrivite mărcii vehiculului tău. Poţi alege modele standard sau poţi opta pentru personalizarea acestora, dând o notă unică cabinei tale. În funcţie de preferinţele tale, poţi opta pentru un anumit număr de surse de iluminat, de o anumită configuraţie sau un design specific. Bullbar-urile pe care le poţi ataşa pe vehiculul tău sunt realizate din inox, sunt extrem de rezistente şi eficiente, fiind dotate cu un kit special de prindere care te va asigura că acestea vor fi foarte bine ataşate, indiferent de locul în care vrei să le montezi. Poţi alege bullbar-ul pentru bara din faţă, pentru plafonul cabinei sau pentru părţile laterale, devenid astfel mult mai vizibil pentru ceilalţi participanţi la trafic, un plus important pe lângă faptul că tu vei avea o rază vizuală mult mai amplă în timpul condusului.

Citeste  Creștere a vânzărilor de Dacia în Franța

Cât de mult poţi internevi asupra aspectului vehiculului

A alege să-ţi îmbunătăţeşti vehiculul cu diferite modele de bullbar, reprezintă o formă de tuning permisă de legislaţia noastră în vigoare, atât timp cât nu afectează vizual, acustic şi cromatic  participanţii la trafic. Astfel, atunci când decizi să-ţi montezi bullbar-uri pentru camioane, asigură-te că legislaţia zonelor pe care le tranzitezi permite acest tip de tuning.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns