Stiri de ultima ora Auto

Tesla sfideaza criza: 800 de milioane de dolari pentru extinderea fabricii din Austin

Elon Musk va face cinci noi locuri de productie in Texas, inclusiv un laborator special pentru testarea bateriilor si o unitate numita Cathode.

Cel mai mare dintre proiecte este o unitate de zeci de mii de metri patrati, numita Celula 1, avand un cost estimat de 368 milioane dolari.

Potrivit documentelor depuse la autoritatile statului Texas, pentru a obtine avizele, mega constructia va incepe luna aceasta si ar urma sa fie incheiata anul viitor, in februarie. Este cea mai mare extindere facuta de Tesla, dupa cea din Germania, langa Berlin, de anul trecut, care a costat 5 miliarde de dolari.

Tesla a inaugurat fabrica din Austin in aprilie, anul trecut.

Stirea despre extinderea giga fabricii din Austin a venit la cateva zile dupa ce s-a anuntat ca Tom Zhu a fost promovat numarul doi dupa CEO, Elon Musk. El se va ocupa in mod special de supravegherea directa a fabricilor Tesla din SUA, precum si de vanzarile din America de Nord si Europa.

Citeste  CFMOTO CForce 1000 EPS ’21 – Calitate și performanță

Tesla, numarul unu mondial in categoria constructorilor de masini electrice pe baterii are cea mai mare capitalizare, 360 de miliarde de dolari, desi anul trecut a avut pierderi mari, din cauza problemelor de aprovizionare declansate de cei 3 ani de pandemie.

Miriam

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns