asigurari unsar
Stiri de ultima ora Auto

A avut loc conferinta anuala UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania

Anul acesta conferinta UNSAR a avut ca tema “Provocarile lumii noi: o economie pregatita pentru neprevazut” si a fost organizata pe 10.12.2020, in mediul online, aducand in dezbateri temele de actualitate cu ajutorul tuturor actorilor relevanti din acest domeniu. Romasig aduce in prim planul celor interesati principalele declaratii din cadrul conferintei.

Informatii despre UNSAR si conferinta pentru asigurari auto

Evenimentul UNSAR a fost organizat impreuna cu DIGI24 si a avut loc conform unui format special, sub forma unei dezbateri TV, publicata doar online. Aceasta conferinta este disponibila pentru publicul larg si poate fi vazuta pe internet de toate persoanele interesate de o asigurare RCA.

Principalele teme de dezbatere si ideea mentinerii unui RCA ieftin

Conferinta a avut ca principale teme pentru dezbatere noile manifestari ale neprevazutului in economie si impactul pe care pandemia il are in industria de asigurari si asupra pietelor in general. De asemenea, s-a pus in discutie ce ar putea face piata pentru a ajuta economia si societatea prin mentinerea unui RCA ieftin.

Citeste  Ce modificari sunt in programul Rabla Clasic si Rabla Plus 2022

O alta tema importanta a fost digitalizarea care vizeaza riscurile si oportunitatile de dupa pandemie, tendintele din comportamentul clientilor si consumatorilor, dar si educatia financiara in perioada pandemiei. Invitatii au fost persoane de decizie importante din industria financiara si bancara, dar si specialisti din institutii europene si jurnalisti, care au participat la discutie atat in studio, cat si remote.

Declaratiile din timpul conferintei sustin ca firmele de asigurari s-au descurcat bine in timpul pandemiei

Michaela Koller a subliniat faptul ca firmele care isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarilor pe piata de profil din Europa si din Romania, s-au descurcat in contextul generat de pandemie, reusind sa se mentina onorabil. Trei idei importante justifica aceasta stare de fapt:

  • prima este aceea ca domeniul a asigurat continuitatea afacerilor si si-a onorat promisiunile facute clientilor;
  • un alt motiv consta in faptul ca firmele de asigurari si-au pastrat angajatii in siguranta;
  • cel de al treilea motiv vine din ideea ca firmele de asigurari au mentinut un aport solid de solvabilitate.
Citeste  Cupa CFMOTO 2022 are campion

Astfel se poate trage concluzia ca asigurarile din Europa au facut performanta inclusiv in pandemie cu ajutorul unor acte de bunavointa, dar si cu ajutorul masurilor exceptionale, menite sa vina in ajutorul clientilor. Insurance Europe a desfasurat numeroase actiuni prin intermediul carora a dovedit bunavointa in timpul pandemiei, aceste actiuni fiind prezente si in Romania. Cu ajutorul acestora, companiile au reusit sa se descurce in pandemie.

De asemenea, in perioada pandemiei a fost important ca firmele de asigurari sa se mute in online. Specialistii din domeniu se asteapta ca aceasta situatie creata de Covid-19 sa accelereze mult mai mult digitalizarea mediului de lucru si a vietii in general, aceasta actiune fiind insotita atat de riscuri, cat si de avantaje.

Cert este ca in mare majoritate, companiile prezente pe piata de asigurari, depun zilnic eforturi pentru a mentine domeniul activ si pentru a veni in ajutorul tuturor clientilor cu pachete foarte avantajoase, astfel incat acestia sa reuseasca sa isi faca asigurari complete si sa se puna la adapost pentru orice situatie aparuta.

Citeste  CFMoto 650MT, un adventure tourer care nu va dezamăgi la drum lung
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns