Stiri de ultima ora Auto

Masinile cu volan pe dreapta nu mai pot fi inmatriculate in Romania

2021 aduce reguli noi pentru cei care doresc sa-si aduca masini cu volanul pe dreapta. In urma iesirii oficiale a Marii Britanii din Uniunea Europeana, la 1 ianuarie, 2021, au intrat in vigoare reguli noi. Potrivit Registrului Auto Roman, masinile cu volanul pe dreapta nu vor mai putea fi inmatriculate la noi in tara. Noile reguli nu ii afecteaza pe cei care au masina cu volanul pe dreapta deja inmatriculata in Romania. In prezent, in Romania circula peste 110.000 de masini cu volan pe dreapta.

“Vehiculele cu volan pe dreapta provenite din Regatul Unit al Marii Britanii vor fi tratate asemenea oricarui alt vehicul care provine dintr-un stat tert din afara UE si nu vor mai primi Cartea de Identitate a Vehicului – CIV – deci nu vor mai putea fi înmatriculate în Romania” – precizeaza Registrul Auto Roman.

Pana acum, regulile europene interziceau tarilor membre sa restrictioneze inmatricularea autovehiculelor cu volanul pe dreapta. Polonia, de exemplu, a ajuns la Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru ca in legislatia nationala era mentionat faptul ca “volanul trebuie sa fie in partea stanga a autovehiculului.”

Citeste  Scădere a numărului de automobile înmatriculate în primele 2 luni

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *