Stiri de ultima ora Auto

Vrei o masina Tesla ? Poti comanda Model 3 online

Constructorul auto californian a anuntat ca se extinde in centrul si estul Europei si a deschis vanzarile pentru Model 3. Cumparatorii de masini electrice din Polonia, Romania, Slovenia si Ungaria isi pot comanda acum masina Tesla pe internet.

Nu doar Model 3,  ci si Model S si Model X sunt acum disponibile pentru a fi comandate in aceste tari.

Livrarea insa dureaza; cel mai devreme ati putea primi masina la inceputul anului 2020. Specialistii auto si clientii se intreaba si cum va asigura compania Tesla service-ul pentru aceste masini electrice din centrul si estul Europei. Anuntul privind extinderea vanzarilor in centrul si estul Europei nu face nicio precizare legata de chestiunea service-ului.

Mai este si problema super incarcatoarelor Tesla. Polonezii si ungurii, de exemplu, se plang ca au prea putine. Noi, romanii, nu avem deloc, deocamdata. Potrivit site-ului tesla, primele super incarcatoare de la noi vor fi la Braila, Bucuresti si Craiova.

La Budapesta se va deschide un magazin Tesla, iar pe harta companiei Varsovia si Praga sunt marcate cu cate un centru service.

Piete relativ mici, dar per total, cu potential mare

In Polonia, piata auto se extinde rapid; a depasit rata de 500.000 de masini pe an. Ungaria si Romania – desi de dimensiuni diferite – au cam aceleasi cifre: in jur de 100.000 unitati pe an. Vanzarile de autoturisme electrice sunt abia la inceput in aceasta parte a Europei, dar tot mai multi cumparatori sunt atrasi de acest tip de masini. Potrivit estimarilor, in primii ani, in Polonia, Ungaria, Romania si Slovenia vanzarile vor fi in limita de 1000 de unitati pe an, dar vor creste treptat.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns