Stiri Locale de ultima ora

Masuri anti-COVID in toate judetele Romaniei

Pe fondul exploziei de cazuri din tara noastra, pe langa masurile luate la nivel national, autoritatile locale impun restrictii, in functie de numarul de imbolnaviri.

Iata care sunt focarele nou-aparute la nivelul Romaniei si ce decizii iau autoritatile locale:

  • Directia de Sanatate Publica Prahova a depistat doua noi focare COVID-19 in judet: unul in cadrul Primariei Paulesti (4 angajati confirmati cu COVID) si un al doilea la o fabrica din Breaza (13 angajati bolnavi de COVID). Noua cadre medicale de la Spitalul Municipal Schuller din Ploiesti sunt infectate cu SARS-CoV-2.
  • Focar COVID-19 la Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, unde sunt, in total, 10 cadre medicale cu test pozitiv.
  • toate terasele, restaurantele si salile de jocuri din municipiul Dorohoi vor fi inchise de duminica. In oras sunt patru focare active si 29 de oameni bolnavi. De luni, scolile trec in scenariul rosu, ceea ce inseamna ca toate cursurile se vor desfasura exclusiv online.
  • La Penitenciarul Popa Sapca din Timisoara 9 detinuti au COVID. Ei erau in regim deschis si semi-deschis. Directia de Sanatate Publica Timis a anuntat ca, in total, sunt noua focare active in judet.
  • Primaria Sfantu Gheorghe si mai multe institutii din subordinea acesteia vor fi inchise luni pentru dezinfectie, dupa ce mai mulţi angajati au fost diagnosticati cu COVID-19. Antal Arpad, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, a fost diagnosticat cu COVID 19 imediat dupa victoria in alegeri.
  • In judetul Bistrita-Nasaud sunt 37 de noi cazuri confirmate in ultimele 24 de ore. Printre noii infectati sunt trei angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, precum si trei de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Adulti din Beclean.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 inregistrate pană acum in Romania sunt in Bucuresti – 21.998 si in judetele Suceava – 7.166, Brasov – 6.840, Prahova – 6.783 si Iasi.

Miriam

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns