Stiri Locale de ultima ora

Alerta in Bucuresti: nivelul de raspandire COVID e ridicat

Bucurestenii si locuitorii catorva judete s-au trezit in cursul dupa-amiezii cu un mesaj extrem de zgomotos pe telefon, prin care Departamentul pentru Situatii de Urgenta a transmis o alerta in cadrul sistemului Ro-Alert.

Mesajul atrage atentia ca in Municipiul Bucuresti nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori : “RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU – IGSU_.”

Alerte de acest tip au fost trimise atat in capitala, cat si in alte 7 zone din tara, unde gradul de infectare este  ridicat : judetele Alba, Bacau, Iasi, Neamt, Teleorman, Valcea si Vaslui. Departamentul pentru Situatii de Urgenta precizeaza ca, in perioada urmatoare si alte judete din tara vor remite astfel de mesaje preventive pentru  localnicii din zonele unde sunt inregistrate  sau sunt previzionate cresteri ale gradului de infectare.

Situatia din Bucuresti

In Capitala, rata de infectare cu noul coronavirus este de 2,28. In ultimele 24 de ore, la nivelul tarii s-au inregistrat 3186 de noi cazuri, din care 579 in Bucuresti.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns