Stiri Locale de ultima ora

Protectia consumatorului propune inchiderea Halei Obor pentru o perioada de un an

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor – CRPC – Bucuresti-Ilfov au ajuns la concluzia ca Hala Obor ar trebui inchisa pentru o perioada de pana la un an pentru abateri repetate. Au fost constatate din nou o serie de nereguli importante.

In urma unei actiuni de verificare efectuata la Hala Obor din Bucuresti, echipele de control au constatat din nou o serie de nereguli importante, desi această locatie a fost controlata periodic, constatandu-se, de fiecare data, repetitivitatea multora dintre abaterile de la prevederile legale.

Cu toate aceste ocazii, atat societatea care administreaza Hala, SC CI-CO SA, cat si operatorii economici care comercializeaza, in mod special, produse alimentare, in complex, au fost amendati si au primit masuri complementare de reparare a spatiului si de remediere a starii de curatenie si a echipemantelor folosite, care nu au fost duse la indeplinire sau realizate partial.

”Hala Obor trebuie sa iasa la pensie. Personal am participat la actiunea de control din 2019, ocazie cu care administratorii acestui spatiu ne-au promis ca vor proceda la renovarea lui completa. Au mai urmat actiuni similare si singurul lucru substantial obtinut au fost tot promisiunile” – a declarat Horia Constantinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. El a adaugat ca intelege perfect ca aceasta hala reprezinta o sursa de produse pentru persoanele in etate, din zona respectiva, datorita preturilor mici. “Dar in situatia de fata, ieftin se dovedeste a fi un pericol pentru sanatatea consumatorilor. Lipsa flagrantă de curatenie si siguranta trebuie oprita aici. Modul de desfasurare a activitatilor comerciale este desprins din anii ’70” – precizeaza presedintele ANPC.

Indiferent cât se vor supăra de tare unii consumatori pe acțiunea noastră am făcut-o și pentru siguranța acestora.

In urma verificarilor la 28 de operatori economici, care activeaza in Hala Obor, comisarii CRPC Bucuresti-Ilfov au aplicat mai multe sanctiuni, dupa cum urmeaza:

–              amenzi contraventionale in valoare de 171.000 lei

–              au dispus oprirea temporara a prestarii de servicii a 14 operatori economici pana la remedierea deficientelor

–              A fost propusa inchiderea temporara a unitatii (Hala Obor) pe o durata de la 6 luni la 12 luni pentru savarsirea repetata a unor abateri sanctionate de organele de control in decurs de 6 luni de la prima constatare.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns