Stiri Locale de ultima ora

Sibiul e in febra pregatirilor

Un impresionant dispozitiv de securitate e amplasat la Sibiu, pentru a asigura protectia si buna desfasurare a reuniunii extraordinare a sefilor de stat si de guvern din tarile Uniunii Europene, care va avea loc pe 9 mai. De luni, 6 mai, de la ora 17.00, sunt instalate, gradual, dispozitivele Ministerului Apararii, Ministerului de Interne, SRI, STS, SIE si SPP.

Intr-un comunicat de presa, Comitetul Interministerial pentru Securitate precizeaza ca se incearca, pe cat posibil, ca activitatile cotidiene ale comunitatii sa decurga normal. “Cetatenii vore avea acces pietonal partial, in ziua summit-ului in Piata Mare, dupa ce vor fi verificati in filtrele de securitate amplasate in zona” – anunta Comitetul Interministerial pentru Securitate.

Summit-ul are loc pe 9 mai, chiar de ziua Europei, si este dedicat viitorului Uniunii Europene pana in 2024. Comisia Europeana a pregatit un document, in care schiteaza strategiile pentru anii urmatori, dar analistii au criticat demersul, tinand cont ca actuala echipa de la Bruxelles, condusa de Jean-Claude Juncker, isi incheie mandatul peste doar cateva luni si nu ar trebui sa traseze orientari de viitor.

Reuniunea sefilor de stat si de guvern de la Sibiu a fost decisa acum mai bine de un an, in primul rand pentru a discuta despre UE post-Brexit. Doar ca intre timp, Brexitul s-a amanat.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns