O autostrada din Romania va avea tuneluri speciale pentru ursi
Stiri Locale de ultima ora

O autostrada din Romania va avea tuneluri speciale pentru ursi

Lucrarile la viitoarele tuneluri speciale pentru ursi de pe Autostrada Lugoj-Deva ar putea sa inceapa in urrmatoarele luni. Din lungimea totala de 100 de kilometric, 9 kilometri au ramas nefinalizati.

O autostrada va avea parte de tuneluri speciale pentru ursi

„O Asociere de constructori români și bosniaci a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru construcția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (9,13 km) După semnarea contractului, asocierea va avea la dispoziție 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuția propriu zisă a secțiunilor E și D ale lotului 2 din această autostradă”, a anuntat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Suma de 1.82 miliarde de lei a fost asigurata prin Programul National de Redresare si Rezilienta si va fi utilizata pentru constructia a doua tuneluri pentru ursi forate cu o lungime de 213 kilometri.

„În cazul în care nu vor fi contestații, în 10 zile pot fi demarate procedurile pentru semnarea contractului”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Sectorul de noua kilometric pe care vor fi construite ecoductele se afla intre localitatile Holdea din judetul Hunediara si Margina din judetul Timis. Traseul trece printr-o zona care se afla in reteaua ariilor protejate de Natura 2000 si care este acoperita in mare parte de padure.

Citeste  Afla cum ne afecteaza trecerea la ora de vara.

„Situl este extrem de important pentru carnivorele mari (lup, urs şi râs), include singura zonă cu habitate favorabile pentru toate cele trei specii din Podişul Lipovei. Contribuie la eficienţa şi coerenţa reţelei Natura 2000, făcând parte din singurul coridor ecologic structural şi funcţional care conectează Munţii Apuseni cu Carpaţii Meridionali. Prin intermediul sitului Natura 2000 Defileul Mureşului Inferior este conectat la coridorul ecologic din Munţii Apuseni, iar prin intermediul siturilor Ţinutul Pădurenilor şi Rusca Montană la zonele cu densităţi ridicate de carnivore mari din Carpaţii Meridionali”, se arata in fisa ariei protejate care este prezentata pe site-ul Ministerului Mediului.

Inca din anului 2010 au fost realizate pasajele pentru ursi iar ele vor ajuta foarte mult la diminuarea impactului negative pe care autostrada il are asupra mediului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns