Stiri Lifestyle de ultima ora

Cadavre folosite pe post de ingrasamant pentru sol: o noua lege in California

Din 2027, californienii pot alege ce vor sa se intample cu trupul lor neinsufletit, dupa deces. Astfel, in loc de incinerare sau inhumare, californienii vor putea alege sa ajunga … ingrasamant, compost uman, cum se numeste stiintific.

California da un nou sens vietii, dupa moarte, scrie presa din statul american. Recent a fost legalizat “compostul uman.”

Din 2027, California va oferi optiunea compostului uman sau asa-numita reducere naturala organica, dupa deces.

Printr-o lege semnata recent de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, de la partidul Democrat,  rezidentii californieni vor putea sa aleaga sa devina ingrasamant pentru sol, in loc de metodele traditionale, cum sunt inhumarea sau incinerarea.

Compostul uman presupune plasarea cadavrului intr-un container reutilizabil. In jurul cadavrului se vor pune bucatele de lemn si cadavrul va fi lasat la aer, astfel incat sa se dezvolte microbii si bacteriile. Dupa circa o luna, ramasitele pamantesti se descompun si se transforma in sol. Exista mai multe firme in California care se ocupa de compostul natural organic si care si-au anuntat deja intentia de a trece si la compostul uman.

Citeste  Care sunt beneficiile unei trotinete

“Spre deosebire de incinerare, acest procedeu evita arderea de combustibili fosili si deci nu se mai produc emisii de monoxid de carbon” – a declarat guvernatorul. Estimarile National Geographic arata ca, in SUA, anual se emit in atmosfera circa 360.000 de tone metrice dioxid de carbon, in urma incinerarii cadavrelor.

Compostul uman e deja legalizat in statele americane Washington, Colorado si Oregon, insa spre deosebire de celelalte state, in California nu se interzice vanzarea terenului sau folosirea lui pentru culturi destinate consumului uman.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns