CFR Calatori isi doreste sa scumpeasca biletele din 2023
Stiri Locale de ultima ora

CFR Calatori isi doreste sa scumpeasca biletele din 2023

CFR Calatori ar putea majora pretul la bilete din anul 2023 in conditiile in care inflatia creste foarte mult dar si in functie de subventia pe care compania o va primi in anul viitor.

Pretul biletelor la CFR Calatori va creste anul urmator

“În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie, am citit astăzi declaraţia domnului profesor Păun, e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea”, a spus directorul general CFR Calatori, Traian Preoteasa.

In momentul in care Traian Preoteasa a fost intrebat daca decizia de majorare a preturilor este una tehnica sau daca ultimul cuvant il va avea ministrul transporturilor, acesta a spus. “Este o decizie tehnică cuplată cu o decizie politică, dat fiind că majorarea tarifelor se face prin ordin de ministru, ministrul fiind om politic” a spus acesta.

“Noi avem un buget preliminat cu 600 de milioane de lei pierderi tocmai din acest calcul al energiei electrice şi al combustibilului. Se fac rectificări bugetare, s-a făcut prima capitalizare la rectificarea de anul acesta în jur de 260 de milioane. Va fi o rectificare probabil şi în noiembrie şi de aici probabil că vom găsi diferenţa de bani. Am cerut prima dată la rectificare 400 de milioane de lei şi mi s-au dat 260.

Vom cere spre sfârşitul anului în jur de 150 – 200 de milioane. Am spus în sală că mai mult ca sigur anul acesta va fi închis cu arierate zero, ceea ce înseamnă că nu vom avea datorii scadente. Asta nu înseamnă că exerciţiul financiar va fi pe zero sau pozitiv, din cauza faptului că această capitalizare nu intră în venituri, deci nu poate fi contabilizată”,  a sustinut acesta.

In plus, Preoteasa a spus ca nu va exista riscul de a nu pleca trenurile din gara din cauza datoriilor la electricitate.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns