Stiri Internationale de ultima ora

O tanara se sinucide dupa un sondaj pe Instagram

O adolescenta din Malaysia si-a pus capat zilelor dupa ce a intrebat pe Instagram daca ar trebui sa traiasca sau ar trebui sa se omoare.

Davia Emelia avea 16 ani si  postase un sondaj pe reteaua Instagram, cu textul “E foarte important. Ajutati-ma sa aleg intre viata si moarte” – a scris fata pe contul ei de Instagram. 69 la suta dintre internautii care au raspuns au indemnat-o sa aleaga moartea si doar 31 la suta i-au scris sa traiasca. A doua zi adolescenta s-a aruncat in gol de pe acoperisul unei cladiri de 3 etaje.

Sinuciderea fetei a starnit o dezbatere aprinsa, care a trecut de granitele Malaysiei. Politia nationala ia in calcul deschiderea unei anchete pentru a-i acuza de “ajutor in scopul sinuciderii” (considerata infractiune in Malaysia)  pe cei care au votat pentru  moartea fetei. Instagram a prezentat condoleante familiei si face apel la toti utilizatorii sa alerteze serviciile de urgenta, in cazul in care vad pe cineva in pericol. Mai multi politicieni din Malaysia afirma ca trebuie sa se deschida ancheta si impotriva Instagram. Nu in ultimul rand, autoritatile sunt ingrijorate de starea de sanatate mintala a tineretului.

Cazul Davia Emelia redeschide dezbaterea privind masurile insuficiente luate de retelele de socializare pentru a-i proteja pe utilizatori. In 2017, o adolescenta britanica isi  lua viata dupa  vizionarea, pe Instagram, a unor imagini cu automutilare si metode de suicid.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns