Stiri Internationale de ultima ora

Un anestezist isi ducea pacientii in pragul mortii, pentru ca apoi sa apara drept erou salvator

Medicul anestezist Frederic Pechier, 47 de ani, profesa in orasul Besancon, din estul Frantei. Este banuit ca, in timpul interventiilor chirurgicale, le administra pacientilor fie substante toxice, fie anestezic mult peste doza necesara pentru a le provoca grave probleme cardiace si dupa aceea sa-i salveze ca un “erou”.

66 de incidente suspecte  s-au inregistrat la clinica la care lucra Pechier. Pentru 24 dintre ele exista dovezi ca a fost direct implicat. In 9 cazuri, anestezistul nu a reusit sa-i salveze pe pacientii pe care tot el ii dusese in pragul mortii.

Printre pacientii cu viata carora s-a jucat anestezistul francez e si un copil de 4 ani. In timpul operatiei pentru scoaterea amigdalelor, micutul a facut 3 stopuri cardiace. Din fericire, a supravietuit.

La toate incidentele inregistrate de-alungul timpului in sala de operatii Pechier era prezent. De asemenea, pungile de anestezic in care s-au gasit urme de substante toxice sunt toate de la operatiile la care participa Pechier. A trezit suspiciunea colegilor, intrucat asemenea incidente chirurgicale nedorite – cum le numesc clinicile – aveau loc doar atunci cand la operatie participa Pechier. El se afla in conflict cu aproape toti colegii medici si se crede ca s-a jucat cu viata pacientilor pentru a demonstra ca este un doctor foarte bun.  In fata instantei, el a recunoscut ca la clinica se comiteau acte criminale, dar sustine ca nu a fost implicat.

Citeste  Spioni chinezi la General Electric

La finalul procesului cel mai probabil va primi inchisoare pe viata.

Miriam

sursa foto : francetvinfo

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns