aparat multifunctional
Stiri din Sport de ultima ora

Un aparat perfect pentru casa ta

Atunci cand te-ai decis sa achizitionezi un anumit aparat de fitness sau mai mai multe pentru a-ti oferi acasa propria ta sala de sport unde sa ai posibilitatea de a te mentine in forma, trebuie sa alegi cumare grija. Si asta pentru ca pe piata exista foarte multe oferte, care mai mult va pot baga in ceata. Avand in vedere locul limitat pe care il avem in apartamente, pentru a nu va aglomera, este de preferabil sa optati pentru un aparat multifunctional, care sa va ajute sa efectuati o gama mai mare de exercitii si asta doar cu ajutorul unui singur aparat.

Bancile de fitness

Banca de fitness este un aparat ideal pentru antrenamentele de fitness in confortul propriei locuinte. Acest tip de aparat difera ca si modele raportat la varietatea de antrenamente si de numarul grupelor de muschi pe care le poate lucra. Unele modele dispun de reglarea inclinarii bancii sau se pot plia pentru a putea fi depozitate usor.

Daca esti in cautarea unei banci de fitness trebuie sastii ca multe modele sunt mutifunctionale si ofera o gama larga de exercitii pentru mai multe categorii de muschi, pe cand altele permit exercitii doar pentru o singura grupa musculara.

Tipurile de banci de fitness

Daca esti in cautarea unui astfel de aparat de fitness si nu stii ce sa alegi, iata cele mai importante aspecte ale utilizarii acestui aparat:

Inclinarea si pozitia bancii se pot modifica usor in functie de model si de antrenament. Aparatul este potrivita utilizatorilor de orice varsta, fie ca esti incepator sau avansat. Banca de fitness te va ajuta saiti modelezi corpul in confortul propriei locuinte, si asta cu costuri reduse. Daca vei imbina antrenamentele cu o alimentatie echilibratasi sanatoasa, vei avea acel corp la care ai visat atat de mult in cel mai scurt timp.

Banca de fitness poate fi de mai multe tipuri:

  • banca de forta multifunctionala;
  • banca de abdomene;
  • banca reglabila sau fixa;
  • banca de hiperextensii;

Banca multifunctionala

Banca de forta multifunctionala este un aparat eficient atat pentru antrenamentele de forta cat si pentru cresterea masei musculare. Pentru unantrenament corespunzator se foloseste atat de greutatea ganterelor si a halterelor cat si de greutatea proprie. Banca de forta este ideala pentru modelarea urmatoarelor categorii de muschi:

–          brate, umeri si piept: flexiuni cu haltera la banca, impins cu gantera, impins de la piept cu bara, ridicari alte bratelor cu greutati, extensii cu haltera, extensii si ridicari cu gantera, ridicari de haltera cu prindere la distanta mica;

–          picioare: ridicari din gamba;

Banca reglabila sau fixa

Banca reglabila sau fixa este un aparat de fitness ce permite schimbarea inclinarii bancii, fiind ideala pentru antrenamente de fortasi de fitness atat cu ajutorul propriei greutati cat si cu greutati de fitness. Pe acest aparat se pot face exercitii eficiente pentru urmatoarele categorii de muschi:

–          brate: extensii cu gantere/haltera, flotari pentru triceps;

–          umeri si piept: impins de la piept cu bara, ridicari ale bratelor din pozitia culcat pe o parte, impins cu gantere,;

–          spate: ramat pe un brat cu gantera;

–          abdomene: abdomene simple, la spalier, pe banca inclinata, cu gambele pe banca, pe banca suspendata;

–          picioare si fese: podul si extensii;

Banca de abdomene

Banca de abdomene este un aparat de dimensiuni mici conceputa pentru modelarea muschilor abdominali. Aceasta este alcatuita din 2 parti: banca propriu-zisasi un suport pe care se regleazainclinarea bancii. Cu banca de fitness iti poti lucra intens muschii abdomenului prin  abdomene simple, la spalier, pe banca suspendata sau cu gambele pe banca inclinata.

Banca de hiperextensii

Banca de hiperextensii este un aparat foarte solicitant deoarece este folosit pentru extensii ale spatelui cu greutatea proprie. In timpul exercitiilor, muschii feselor, picioarelor si ai abdomenului sunt solicitati intens. Este un model ce se poate plia, ideala pentru antrenamentele de acasa. Dispune de un cadru cu un suport pentru sustinerea picioarelor si o banca cu manere in capatul opus, pentru a mentine corpul orizontal deasupra solului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns