Catalin Chirila a devenit campion european la canoe
Stiri din Sport de ultima ora

Catalin Chirila a devenit campion european la canoe

Catalin Chirila a declarat sambata ca la ceremonia de premiere unde a primit medalia de aur ca s-a gandit la Razvan Patzaichin care a devenit camion la Munchen la aceeasi proba in urma cu 50 de ani.

Ce a declarat Catalin Chirila dupa ce a devenit campion european la canoe simplu

„A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui„ a declarat Catalin Chirila.

Catalin Chirila a primit o medalie de aur in proba de 1000 de metri. Acesta proba la canoe a avut loc la Compionatul European, unde Chirila a facut o cursa senzationala si a luptat pentru medalia sa pana la final.

Catalin Chirila are 24 de ani a condus cursa din Canada de la un capat la altul si s-a facut remarcat cu timpul de 3 minute si 49 de secunde. Acesta a fost urmat in clasamentul final de cehul Martin Fuksa, un multiplu campion european si medaliat la Mondiale la 351/1000 si de italianul Carlo Tacchini la 1 secunda 956/1000. Ultima medalie europeana la canoe simplu a fost cucerita in anul 2011 la Belgrad de Iosif Chirila care a lua argint la acea probla. Ultimul titlu european a fost obtinut de Florin Mironcic in anul 2006 la Racice.

„Auuur, Cătălin Chirilă! Canoistul român a câștigat titlul european la canoe simplu 1000 m la Campionatele de la Munchen.
Pe pista olimpică Regata, locul în care Ivan Patzaichin a scris povestea unui titlu olimpic cu pagaea ruptă, Cătălin a ridicat mână spre cer…un gând a zburat spre Ivan! Ivan zâmbește fericit!

Bravooo, Cătălin! Ție și antrenorilor Florin Popescu și Petre Condrat!„ a fost mesajul transmis de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns