Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume
Stiri Internationale de ultima ora

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume asta dup ace pretul actiunilor Tesla s-au prabusit. Potrivit celor mai recente informatii primite de la Forbes si Bloomberg, Elon Musk a fost detronat de Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, mai exact cel care detine numeroase branduri de lux precum Luis Vuitton.

Cat valoreaza averea lui Elon Musk?

In prezent, averea lui Elon Musk valoreaza aproximativ 178 miliarde de dolari in timp ce Bernard Arnault detine 188 miliarde de dolari. Elon Musk a ocupat primul loc in lista Forbes care este  dedicata celor mai bogati oameni din lume incepand cu septembrie 2021. Acesta a preluat titlul de la fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos.

Elon Musk este noul proprietar Twitter, o platforma pe care a cumparat-o cu 44 miliarde de dolari in luna octombrie. CEO-ul retelei a initiat concedieri masive, reactivari ale conturilor detinute de anumite celebritati controversate, inclusiv a contului fostului presedinte Donald Trump dar si anularea politicii cu privire la dezinformarile legate  de COVID-19.

Elon Musj mai conduce pe langa Tesla si compania spatiala SpaceX dar si Neuralink, un start-up care dezvolta o interfata creier-masina foarte performanta si care conecteaza creierul uman la computere.

Bernard Arnault are 73 de ani si a fost nascut la Roubaix, in nordul Frantei. Acesta  a absolvit Ecole Polytechnique din Paris si si-a inceput cariera in compania de constructii a familiei, Ferret-Savinel.

Peste ceva timp, Bernard a achizitionat  pachetul majoritar din grupul de textile Boussac Saint-Freres. Cu toate ca acest grup era falimentar, detinea un activ cheie, mai exact Christian Dior. Bernard a lansat o strategie de dezvoltare care a adus companie in pozitia de lider pe piata produselor de lux. „În acest proces, el a revigorat brandul Christian Dior, ca piatră de temelie a noii organizații”,  se mentioneaza pe  site-ul LVMH.

Bernard a mai format si fuziunea dintre  Louis Vuitton si Moet Hennessy.  Omul de afaceri a transformat grupul LVMH intr-o mare putere a brandurilor de lux cu 75 de branduri de vin, bauturi spirtoase, imbracaminte, articole din piele, parfumuri, cosmetice, ceasuri, bijuterii dar si multe altele.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns