Stiri Internationale de ultima ora

Victoria burgerilor vegani

Industria europeana a carnii a incercat din rasputeri interzicerea denumirilor  ”burger vegan” sau  ” carnati vegan”, pentru ca acestea duc in eroare consumatorii. Problema a ajuns pe masa Parlamentului European, dar euroalesii au facut pe placul industriei vegane si au stabilit ca aceste denumiri pot fi in continuare folosite.

Puternicele sindicate si organizatii agricole europene au fost invinse de vegani. Printr-o decizie considerata de multi absurda, Parlamentul European a decis ca pot fi folosite in continuare denumirile de friptura sau burger pentru produse care nu contin carne sau ingrediente animale. Astfel, restaurantele si magazinele din Uniunea Europeana au dreptul sa foloseasca etichete de genul “burgeri vegan” sau “carnati vegan”, desi aceste produse sunt exclusiv din plante sau din amestecuri care imita textura carnii. Organizatiile ecologiste si companiile care produc asemenea imitatii de carne argumenteaza ca, daca vor fi interzise denumirile care ii duc pe consumatori cu gandul la carne, oamenii nu vor fi stimulati sa treaca pe regimuri fara carne.

Singurul punct acceptat de europarlamentari a fost interzicerea folosirii denumirii de iaurt, branza sau smantana, in cazul produselor care nu contin lapte de origine animala.

Iar ecologistii s-au suparat. Ei spun ca, pentru sanatatea planetei, trebuie sa mancam mai multe alimente bazate pe ingrediente vegetale. ”E o rusine ca au fost aprobate restrictii inutile legate de alternativele la produsele lactate. Europenii trebuie să adopte un regim bazat mai mult pe vegetal, pentru sanatatea lor si pentru binele planetei” – s-a plans presedinta unei mari asociatii europene ecologiste.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns