Stiri Internationale de ultima ora

Un egiptean face avere cu veninul de scorpioni

Un gram de venin costa mii de dolari, iar egipteanul are nu mai putin de 80.000 de scorpioni.

Mohamed Hamdy Boshta are 25 de ani, dar este un prosper om de afaceri, datorita … scorpionilor. Acum cativa ani, egipteanul si-a abandonat studiile din domeniul arheologiei si s-a dedicat vanatorii de scorpioni. A strabatut tarmurile si desertul egiptean in cautarea scorpionilor. Acum, are ferme de scorpioni in toata tara si exporta venin in toata lumea.

Mohamed prinde scorpionii folosind ultraviolete colorate. Scorpionii sunt curentati, la voltaj mic (12 volti, 5 amperi), pentru a le stimula astfel secretia de venin. Pentru ca veninul sa fie cat mai concentrat, scorpionii nu sunt stimulati pana la epuizare; dupa o picatura infima, procedura se incheie. Dintr-un gram de venin de scorpion se obtin cam 20.000-50.000 de doze de antivenin.

“Veninul se foloseste la medicamente. Sunt peste 24 de medicamente care includ venin de scorpion sau de sarpe. Veninul nu se foloseste doar la tratarea intepaturilor de scorpion sau muscaturilor de sarpe. De exemplu, intra si in componenta unor medicamente anti-hipertensive. Noi exportam venin in tari din Europa si America. Pretul pe gram depaseste 10.000 de dolari si e in functie de tipul de venin” – a explicat egipteanul.

Citeste  Roverul chinez continuă să trimită informații de pe Lună

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *