Stiri de ultima ora din Politica

Ciolos va fi viitorul premier ?

Surse politice afirma ca negocierile de duminica, de la Vila Lac, au fost intrerupte pentru ca partidele nu au reusit sa se inteleaga asupra impartirii posturilor in parlament si guvern. Iar iesirea din impas ar fi Dacian Ciolos.

Florin Câţu si Nicolae Ciuca ar fi complet iesiti din carti, sunt de parere persoane la curent cu discutiile purtate de liderii PNL, USR PLUS si UDMR in cursul zilei de sambata, la Vila Lac. Se pare ca formula cu sanse mari de reusita ar fi Dacian Ciolos premier, iar Ludovic Orban presedintele Camerei Deputatilor, post vizat si de USR istul Dan Barna.

Este varianta impusa de presedintele Klaus Iohannis, dupa interminabilele certuri din cursul zilei de sambata. Luni au loc negocieri la Cotroceni, cu toate partidele, dar numele lui Ciolos ar urma sa fie anuntat in cursul zilei de marti, cel mai devreme.

De altfel, Dacian Ciolos, liderul grupului Renew din Parlamentul European, a amanat cel putin un eveniment important, ce urma sa aiba loc la Bruxelles, in prima jumatate a lui ianuarie, probabil tocmai pentru a fi la Bucuresti pentru organizarea activitatii viitorului guvern.

Din ce se stie pana acum, Florin Câţu ar urma sa ramana la finante, iar Bogdan Aurescu la Externe, in cazul in care nu va fi trimis ambasador in SUA, asa cum, se pare, ca isi doreste.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns