Ministrul Transporturilor a promis 1.000 de kilometri de autostrada
Stiri de ultima ora din Politica

Ministrul Transporturilor a promis 1.000 de kilometri de autostrada

Ministrul Transporturilor sustine ca in anul 2020 s-au incheiat contracte de executie in valoare totala de 10 miliarde de lei, dintre care pentru autostrade si drumuri expres sunt in valoare de 6.7 miliarde de lei, pentru drumuri nationale  1.5 miliarde de lei si pentru variante de ocolire in valoare de 1.6 miliarde de lei.

   Descopera mai multe despre ce implica aceasta autostrada

“În concluzie, anul 2020 a fost cel mai bun an, din ultimii 10, în ceea ce priveşte ritmul de contractare la nivelul CNAIR, cu un total de aproximativ 8 miliarde de euro. La nivel general, în anul 2020, pe toate modurile de transport au fost contractate lucrări de aproximativ 54.908 milioane de lei (circa 11,5 miliarde de euro)”,  a mentionat ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor Lucian Bode.

In plus acesta a participat in cursul zilei de vineri la o sedinta de lucru la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere alaturi de directorul general al companiei Mariana Ionita si de presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice,  Eugen Cojoaca.

Citeste  Guvernul adopta Planul National de Actiune pentru Implementarea Garantiei pentru Copii

“Am fost bucuros să văd că există o colaborare foarte strânsă între cele două entităţi, fapt care se vede şi din prisma documentaţiilor pe care le lansează CNAIR, a timpilor de validare şi a contestaţiilor mult mai puţine, pe care le fac ofertanţii pe documentaţiile de achiziţii. Mai sunt paşi care trebuie făcuţi şi aici mi-aş dori o şi mai mare transparenţă pe astfel de proceduri de licitaţie, înfiinţarea completurilor specializate, dar şi implementarea măsurilor de întărire şi dezvoltare a capacităţii administrative. Publicaţi răspunsurile la clarificări, faceţi asta în mod transparent şi cu siguranţă vom avea cu toţii de câştigat! Suntem cu toţii în slujba statului român şi cu un singur gând: acela de a construi infrastructură de transport rutieră modernă, în România. Dacă anul 2020 a fost un an bun în ceea ce priveşte contractarea, dar şi implementarea, aşteptările românilor sunt mari şi sunt justificate în ceea ce priveşte anul 2021, dar şi pentru următorii patru ani. Pentru noi este foarte important să realizăm ce am promis”,  a transmis Lucian Bode celor doi sefi.

Citeste  Din lux si opulenta, Dragnea ajunge dupa gratii
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns