Stiri Actuale de ultima ora

Semn rau la Napoli: sangele sfantului Ianuarie nu s-a lichefiat

Desi preotii s-au rugat intens ore intregi, sangele sfantului Ianuarie, St. Gennaro, nu s-a lichefiat, semn ca urmeaza mari nenorociri, spun credinciosii.

Sfantul Ianuarie este patronul orasului Napoli, iar o parte din sangele sau este tinut intr-o capsula de sticla. Este coagulat, dar, ca prin minune, de cateva ori pe an, se lichefiaza: in prima sambata din mai, atunci cand moastele sfantului au fost aduse la Napoli, pe 19 septembrie, cand e ziua martirului, si pe 16 decembrie, cand aree loc comemorarea eruptiei Vezuviului. Se spune ca atunci St.Gennaro a oprit lava la portile orasului.

Potrivit unei credinte vechi de sute de ani, daca sangele se lichefiaza, orasul este ferit de eruptii vulcanice, de cutremure si de ciuma. In acest an, preotii s-au rugat ore in sir, in doua reprize, dar sangele sfantului nu s-a lichefiat. “Domnilor, sangele e in totalitate solid. Va rog sa pastrati distanta” – sunt cuvintele parintelui Vincenzo de Gregorio, staretul Capelei St. Gennaro. Prelatul a deplans faptul ca a venit prea multa presa, fotografi, cameramani, pentru a surprinde miracolul, si prea putini credinciosi.

Citeste  Butoaie de vin – de ce sa alegi recipiente din plastic

“Se roaga fara incetare, dar, din pacate, miracolul nu a avut loc. Se pare ca nu va fi bine pentru orasul nostru” – spunea un credincios, care nu s-a miscat din fata bisericii cat au durat rugaciunile preotilor.

Napoletanii sunt foarte ingrijorati. Ei cred ca urmeaza momente grele pentru oras. Pe langa pandemie, multi spun ca e posibil sa se produca un seism puternic.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *