Stiri Actuale de ultima ora

Gabriela a murit cu zile intr-un spital din Marea Britanie

Femeia, in varsta de 36 de ani, a adus pe lume o fetita; a pierdut 6 litri de sange, iar medicii de la Basildon University Hospital nu si-au dat seama si nu i-au administrat tratamentul corect.

Autoritatile medicale din Marea Britanie au finalizat ancheta, iar rezultatul e terifiant: Gabriela Pintilie putea fi salvata.

Tragedia a avut loc in luna februarie, ancheta s-a incheiat acum

Gabriela Pintilie, 36 de ani, locuia in Grays, Essex, impreuna cu sotul si baiatul lor. Pe 28 februarie, 2019, urma sa aduca pe lume al doilea copil. Femeia a venit la spital cu cateva zile mai repede, pentru ca i se rupsese apa. La nastere au intervenit complicatii, asa ca medicii de la spitalul universitar Basildon au decis sa-i faca cezariana. Micuta Stefania Pintilie a venit pe lume sanatoasa, fara niciun fel de probleme. Mama ei insa, Gabriela, nu a supravietuit decat sapte ore. Asta pentru ca medicii nu i-au administrat medicamente pentru coagularea sangelui. Vazand ca femeia are hemoragie masiva, la cateva ore de la nastere, i-au facut transfuzii, dar nu i-au administrat si medicamente care sa opreasca hemoragia. Motivul este uluitor: la ancheta s-a aflat ca medicii nu au stiut ca au asemenea medicamente in spital. Mai mult decat atat, in loc de opt doze de sange, i-au transfuzat doar sase. “Din cauza confuziei, desi spitalul avea si sange suficient, si medicamente puternice antihemoragice, medicii nu i-au administrat tratamentul corect” – declara unul dintre ginecologii participanti la ancheta.

Miriam

foto: The Mirror 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns