Stiri de ultima ora din Turism

“Nu mai veniti !” – strigatul de disperare al unui primar austriac

Satul Hallstatt, o mica bijuterie din Alpii austrieci, e asaltat de turisti. Cei 900 de locuitori sunt exasperati, in fata hoardelor de turisti asiatici, dar si din alte zone ale lumii. Iar primarul din Hallstatt, Alexander Scheutze, scrie pe retelele de socializare “nu mai veniti !”.

Totul a plecat de la un documentar realizat in 2006 de sud-coreeni. Cuceriti de casele in culori pastelate si peisajele de vis, asiaticii au dat navala in statiunea Hallstatt, localitate aflata in patrimoniul mondial UNESCO.

Este localitatea cu cele mai multe fotografii si mentiuni pe Instagram si se pare ca de acolo s-au inspirat si creatorii imperiului de gheata Arendelle, pentru popularul film Frozen.

Primarul, Alexander Scheutz, incearca sa puna frana acestei adevarate hemoragii de vizitatori. Dar se declara invins : “Vrem sa reducem fluxul de turisti cu cel putin 35 la suta, dar deocamdata nu am reusit” –  spune primarul, disperat.

De sase ori mai multi turisti ca la Venetia

Atmosfera idilica din Hallstatt are de suferit din cauza fluxurilor de vizitatori, dar si de cineasti amatori, dornici sa filmeze in locuri cat mai pitoresti. Zbarnaie dronele in continuu pe cerul senin, la fiecare metru e un grup de turisti care face selfiuri (dar si mizerie), iar preturile au luat-o razna. Negocierea, pentru o noapte de cazare, incepe de la 400 de euro. Primarul afirma ca, raportat la numarul de locuitori, Hallstatt are de sase ori mai multi turisti ca Venetia.

Citeste  Romanii au ales sa petreaca Pastele in Egipt in acest an

Printre masurile luate pana acum figureaza interzicerea dronelor si limitarea timpului de stationare a masinilor.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *