Stiri Internationale de ultima ora

Iranienii ar fi doborat din greseala avionul ucrainean

Surse americane afirma ca exista informatii, inclusiv de la aliatii din zona, ca avionul ucrainean de linie, care a cazut langa Teheran, cu 176 de oameni la bord, ar fi fost doborat din greseala de armata iraniana. Tragedia aviatica a avut loc la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din capitala iraniana, la cateva ore dupa ce iranienii au lansat atacuri cu rachete asupra unei baze americane din Irak.

Potrivit unor surse americane, satelitii SUA din zona au detectat lansarea a doua rachete, cu putin timp inainte ca avionul sa cada. Iar apoi s-a produs o explozie. In momentul caderii, aparatul de zbor era cuprins de flacari. Avionul, un Boeing 737-800, ar fi fost doborat din greseala de iranieni. Decolase de la Teheran cu destinatia Kiev.

Teheranul neaga

Iranul neaga faptul ca ar fi doborat avionul, fie si din greseala. Oficialii iranieni spun ca, cel mai probabil,  a fost o defectiune mecanica. Ipoteza e respinsa vehement de Ucraina. Expertii de Organizatia Aviatia Civila din Iran au calificat drept “lipsite de logica” aceste zvonuri.

La bord erau 82 de iranieni, 63 de canadieni, precum si afgani, ucrainieni, britanici si germani. Iranul a anuntat ca a gasit cutiile negre, dar sunt deteriorate, si refuza sa le dea celor de la Boeing, sub pretextul ca analizarea lor trebuie sa aiba loc in tara in care s-a produs accidentul.

Situatia din zona nu afecteaza interesele Romaniei, deocamdata

Presedintele Iohannis a declarat ca interesele Romaniei nu au fost in mod direct afectate de criza din zona. “Ma refer in primul rand la securitatea cetatenilor romani, inclusiv la securitatea militarilor nostri aflati in Irak. Va asigur ca Romania se coordoneaza permanent, in cadrul NATO si UE, precum si la nivel bilateral cu partenerii sai strategici, in primul rand cu SUA” – precizeaza Klaus Iohannis.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns