Stiri Internationale de ultima ora

Trump urca in sondaje, dupa ce a fost pus sub acuzare de un tribunal din New York

Fostul presedinte american a ajuns la o sustinere de 58 la suta in randul partidului Republican, dupa ce marti un tribunal din New York la pus sub acuzare pentru ca a folosit bani din fondul de campanie electorala pentru a cumpara tacerea unei prostituate.

Potrivit sondajelor de opinie date publicitatii in Statele Unite, Donald Trump a castigat procente bune dupa momentele istorice de marti, cand pentru prima data in istoria Statelor Unite, un fost presedinte a fost sub sub acuzare. Donald Trump si-a anuntat deja candidatura pentru prezidentialele americane de anul viitor.

In acest moment, el se bucura de sustinerea a 58 la suta dintre votantii Republicani. Principalul sau contracandidat la nominalizarea republicana in cursa pentru Casa Alba, Ron DeSantis, guvernator de Florida, a scazut la 21 de procente.

Impotriva lui Trump au fost formulate 32 de capete de acuzare, dar toate se refera, practic, la acelasi lucru. In 2016, inainte ca Trump sa fie ales presedinte, unul dintre avocatii sai a dat vedetei porno Stormy Daniels suma de 130.000 dolari pentru a nu povesti presei despre aventura pe care cei doi au avut-o in 2006. Practica de a cumpara tacerea cuiva e perfect legala in SUA, insa problema, spun procurorii, este ca Trump a folosit bani de campanie electorala, iar in documente suma respectiva a figureaza drept „servicii juridice”.

Donald Trump si partidul Republican afirma ca e vorba de o vanatoare de vrajitoare si ca administria Joe Biden a politizat justitia si o foloseste impotriva adversarilor sai politici. De altfel, pentru o fapta asemanatoare, democrata Hillary Clinton, adversara lui Trump la scrutinul din 2016, a fost doar amendata cu 100.000 de dolari. Clinton folosise din fondul de campanie pentru a plati fabricarea celebrului dosar in care Trump era acuzat de legaturi cu rusii. Acuzatii care s-au dovedit nefondate.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns