Stiri de ultima ora din Sanatate

Elvetia nu mai recomanda vaccinarea anti-COVID

In cele mai recente recomandari medicale publicate de autoritatile sanitare din Elvetia, vaccinarea anti-COVID nu mai este recomandata.

In noul document, publicat la inceputul lunii aprilie de autoritatile elvetiene, scrie ca aproape toata populatia Elvetiei a fost vaccinata anti-COVID sau a trecut prin boala.

„In principiu, nu se recomanda vaccinarea anti-COVID 19 pentru primavara-vara 2023. Persoanele vulnerabile, cu risc mare, pot solicita vaccinarea, in urma consultarii cu medicul personal” – se arata in document.

Unii jurnalisti elvetieni atrag atentia ca prin formularea „in urma consultarii cu medicul personal”, practic guvernul federal transfera responsabilitatea medicilor de familie si in aceste conditii putini medici vor recomanda vaccinarea anti-COVID. S-au inmultit informatiile privind efectele adverse ale vaccinurilor ARN mesager, iar numarul de decese excesive cu care se confrunta tarile cele mai vaccinate ii pune pe ganduri pe medici si pacienti, deopotriva.

De asemenea, autoritatile medicale elvetiene au explicat ca actualele variante de virus care circula in prezent provoaca forme usoare de imbolnavire. Pentru toamna 2023, autoritatile federale elvetiene vor lua din nou in discutie strategia de vaccinare anti-COVID.

La categoria de risc, autoritatile elvetiene includ persoanele de peste 65 de ani, pacientii de peste 16 ani cu boli cronice, persoanele de peste 16 ani cu sindromul Down si femeile gravide.

Si Marea Britanie a renuntat la vaccin, inca de acum 2 luni. Autoritatile britanice au anuntat cu mare discretie ca centrele de vaccinare se inchid, iar cei care doresc sa se vaccineze anti-COVID trebuie sa se adreseze medicului de familie.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns