Huawei doneaza tablete pentru copii cu cancer
Stiri de ultima ora din Sanatate

Huawei doneaza tablete pentru copii cu cancer

Huawei Romania a devenit partener al Asociatiei Magic si a echipat cu tablete toate sectiile de oncologie pediatrica ale unor spitale din Bucuresti si Cluj. Toate aceste tablete ajuta copii cu cancer sa se reconecteze cu lumea de afara si sa tina legatura cu cei dragi.

   Tabletele au un rol major

“În fiecare an, aproximativ 600 de copii din România sunt diagnosticați cu cancer. Perioada de spitalizare este traumatizantă pentru ei, indiferent de vârsta lor. Multi dintre acești copii petrec luni la rând în spital. Nu mai pot merge la școală, nu pot interacționa cu colegii și nu pot fi lângă familiile și prietenii lor, care reprezentau sistemul lor de sprijin. Mulți dintre copiii aflați în această situație suferă depresii și pierd etape în dezvoltarea lor emoțională și socială.

Ne dorim ca cei mici să nu piardă bucuria copilăriei și pofta de cunoaștere în spital. De aceea suntem foarte fericiți că Huawei devine partenerul copiilor în lupta cu boala și că a decis să le vină în ajutor cu tablete care ii vor ajuta sa descopere lumea virtual, pana cand isi vor recapata fortele,”  a spus Jeanina Zgirie care este responsabil comunicare Asociatia Magic.

“Suntem conștienți de faptul că acești copii și familiile lor trec prin cea mai dificilă perioadă a vieții lor și ne dorim să facem ceva pentru a-i ajuta. Din discuțiile cu Magic, am înțeles că foarte mulți dintre acești copii suferă de depresie pentru că se simt deconectați de lumea exterioară, în special acum, în pandemie, când accesul în spitale este permis doar unui părinte însoțitor. Așa ca ne-am gândit că le putem oferi ceva ce face parte din misiunea companiei noastre: conectivitate.

În acest fel, sperăm să îi ajutăm să învețe online, să se vadă cu familia și prietenii în întâlniri online și să exploreze virtual în fiecare zi lumea, pe toată durata spitalizării”,  a explicat George Zhang, CEO al Huawei in Romania.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns