Stiri de ultima ora din Sanatate

Afla care este ciuperca care afecteaza oamenii la nivel global.

 

Ciuperca Candida auris afecteaza oamenii la nivel global. Sunt afectati in special oamenii care au un sistem imunitar slabit.

Aceasta ciuperca a afectat in ultimii cinci ani o unitate neonatala din Venezuela, un spital din Spania dar si o unitatea de terapie intensiva dintr-un centru din Marea Britanie. Pe langa toate astea au mai fost afectate si multe locuri din India , Pakistan si Africa de Sud.

Candida auris a ajuns recent in New York , New Jersy si Illinois. In luna mai a acestui an un barbat in varsta a fost internat in Spitalul Mount Sinai din Brooklyn pentru a avea parte de o interventie chirugicala abdominala. In urma testelor de sange efectuate s-a descoperit ca acesta fusese infectat cu aceasta cipuerca. Barbatul a fost izolat in unitatea de terapie intensiva.

Acesta a decedat dupa ce a stat internat in spital timp de 90 de zile. Cu toate ca acesta a decedat cipuerca nu disparuse. In urma testelor efectuate medicii au descoperit ca ciuperca se imprastiase peste tot in camera pacientului.

“Totul a ieșit pozitiv la teste – pereții, patul, ușile, perdelele, telefoanele, chiuveta, tabla, stâlpii, țevile. Salteaua, cadrul patului, fereastra, tavanul, era peste tot” a declarat doctorul Scott Lorin, directorul spitalului.

Cadida auris este periculoasa mai ales din cauza faptului ca este rezistenta la medicamentele anti – ciuperci. Medicii au avertizat ca folosirea in mod repetat la antibioticelor va afecta in timp.  Din acest motiv acestia au avut ceva retineri  in prescrierea antibioticelor dar si in folosirea acestora in exces.

Alarmat este faptul ca in Statele Unite cel putin doua milioane de oameni contacteaza anual infectii rezistente. Dintre care aproximativ 23.000 mor. Jumatate de oamenii care sunt infectati cu Candida auris mor in 90 de zile. Este alarmant faptul pana in acest moment nu s-a gasit remediu pentru aceasta ciuperca.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns