Stiri de ultima ora din Sanatate

Uleiul de masline ne fereste de cancer si boli de inima

Uleiul de masline e recunoscut de mii de ani ca fiind un adevarat izvor de sanatate, intrucat contine antioxidanti si grasimi sanatoase. Un studiu american recent confirma si aduce argumente in plus privind efectele benefice ale uleiului de masline.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Colegiul American de Cardiologie – American College of Cardiology. Concluzia este ca, in cazul unui consum regulat de ulei de masline, scade riscul unor probleme medicale grave, cum ar fi bolile de inima si cancerul.

Echipa de cercetatori a stabilit, pe baza observatiilor clinice, ca mortalitatea cauzata de afectiuni respiratorii sau de afectiuni neurodegenerative e mai scazuta in randul celor care consuma cel putin 7 grame de ulei de masline pe zi.

De asemenea, daca am renunta la 10 grame de unt, maioneza si grasime din lactate si am inlocui aceasta cantitate cu ulei de masline riscul mortalitatii s-ar reduce.

“Rezultatele noastre sustin ideea de a recomanda cresterea consumului de ulei de masline si de alte uleiuri vegetale nesaturate” – a precizat dr. Marta Guasch-Ferre, coordonatorul studiului.

Citeste  Chinezii limitează la trei ore pe săptămână accesul copiilor la jocurile video online

Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat dieta a peste 30 de mii de barbati si 60 de mii de femei. Pe perioada studiului, care a durat 30 de ani, toti voluntarii au fost sanatosi. La fiecare patru ani, ei au completat formulare in care au mentionat media de ulei de masline consumat.

Cel mai frecvent, uleiul de masline e consumat :

  • in salate si in dresinguri;
  • la produse preparate la cuptor;
  • la gatit;
  • la paine;
  • in sosuri;
  • pentru a marina carnea, pestele si legumele.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *