Stiri Economice de ultima ora

Multe tari ar putea intra in recesiune

Avertismentul vine din partea Bancii Mondiale, care a revizuit in scadere estimarea privind cresterea economica globala.

Banca Mondiala a redus cu 1,2 la suta estimarile privind cresterea economica mondiala; noua cifra este 2,9 la suta. Totul din cauza razboiului declansat de Rusia impotriva Ucrainei si a efectelor celor doi ani de pandemie – sustine Banca Mondiala.

In raportul  Global Economic Prospects, publicat pe 7 iunie, Banca Mondiala atrage atentia ca economia globala intra intr-o perioada de posibila crestere anemica si inflatie ridicata. Presedintele Bancii Mondiale, David Malpass, sustine ca economia globala are probleme din cauza razboiului, a recentului lockdown COVID din China, a perturbarii lantului de aprovizionare. Expertii spun ca este posibil ca omenirea sa se confrunte cu un nivel extrem de ridicat de inflatie, nemaivazut din anii ’70. Un mare pericol este reprezentat de stagflatie. “Cresterea extrem de slaba va persista tot acest deceniu din cauza investitiilor putine. Tinand cont ca inflatia e mai ridicata ca niciodata in ultimele decenii, in multe tari, exista riscul ca inflatia sa ramana mare multa vreme” – afirma Malpass in estimarile Bancii Mondiale.

Citeste  Turismul la nivel mondial, devastat de COVID

Chiar daca Europa Occidentala va avea de suferit oarecum mai putin, restul Europei se va confrunta cu contractarea economiei, urmand ca in 2023 sa se inregistreze o usoara crestere, dar extrem de slaba, in jur de 1,6 la suta.

Presedintele Bancii Mondiale recomanda coordonarea ajutoarelor pentru Ucraina, contracararea cresterii preturilor la petrol si alimente, noi eforturi pentru a tine COVID sub control si accelerarea tranzitiei spre o economie cu consum scazut de carbon.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns