Stiri Economice de ultima ora

Turismul la nivel mondial, devastat de COVID

Potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului, sosirile internationale de turisti au scazut cu 65 la sut in prima jumatate a anului.

Este o situatie fara precedent in turismul mondial, iar perspectivele sunt sumbre, spun analistii, tinand cont ca si in 2021 vor fi, cel mai probabil, destule restrictii de circulatie.

Scaderea masiva a turismului inseamna, concret, o scadere cu 440 de milioane a numarului de sosiri internationale, iar in termeni financiari, o pierdere de cel putin 470 de miliarde de dolari.

“Prietenii nostri din Madrid, de la Organizatia Mondiala a Turismului, ne-au anuntat ca sosirile turistice internationale au scazut cu 65 la suta in primele sase luni ale acestui an. E o scadere fara precedent, provocata de faptul ca aproape toate tarile si-au inchis granitele si au instituit restrictii de circulatie din cauza pandemiei COVID” – a precizat Stephane Dujarric, purtator de cuvant al ONU.

De-abia de cateva saptamani, au inceput sa se deschida pentru turistii internationali tot mai multe destinatii. Pana la inceputul lui septembrie, ca 53 la suta dintre destinatii relaxasera oarecum restrictiile de circulatie, insa pe fondul cresterii noilor cazuri de COVID si odata cu terminarea vacantelor, activitatea turistica va fi extrem de scazuta.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns