A12.Viessmann@ghimpele.ro@pompe de caldura sol apa 1
Stiri Economice de ultima ora

Pompele de căldură sol-apă. Avantaje pentru casa ta

Acum, mai mult ca niciodată, am început să ne îndreptăm atenția către energia sustenabilă și începem să fim din ce în ce mai conștienți de tot ceea ce se întâmplă cu natura. Și nu e de mirare că majoritatea cartierelor rezidențiale, nou construite, pun accent pe energia verde și scot în evidență faptul că locuințele sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Da, există o mulțime de alternative sustenabile. De la panouri fotovoltaice, până la pompe de căldură, toate sunt gândite și utilizate cu scopul de a oferi același confort, dar într-un mod sustenabil. Acesta este și motivul pentru care tot mai multe persoane caută pompe de caldura sol apa și aleg să-și încălzească locuința în sezonul rece, contribuind și la salvarea planetei. Dacă și tu te gândești să faci o astfel de achiziție, atunci ar trebui să ai în vedere atât avantajele, cât și dezavantajele, iar noi ne-am propus să îți prezentăm fiecare aspect în parte. Sigur, până să ajungem la acest subiect, ar trebui să înțelegi mai bine care este principiul de funcționare al unei pompe de căldură:

Ce sunt pompele de căldură sol-apă?

E important să știi că pompele de căldură sol-apă folosesc pământul pentru a încălzi agentul termic, mai exact energia pământului. Odată ce agentul termic s-a încălzit, toată căldura va fi distribuită în întreaga casă. Tehnic vorbind, există o serie de conducte îngropate prin intermediul cărora circulă agentul termic, fiind eficiente atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară. Cu alte cuvinte, agentul termic captează energia din sol și o transformă în căldură pe timp de iarnă. În schimb, pe timp de vară, acesta preia căldura din casă și o elimină în pământ.

Avantaje pentru o casă prietenoasă cu mediul 

E clar că vorbim despre o soluție sustenabilă și mult mai avantajoasă în comparație cu celelalte alternative de încălzire. Iată și care sunt principalele avantaje aduse de o astfel de achiziție:

  • Pompele de căldură sol-apă folosesc, în mare parte, energie regenerabilă, iar impactul asupra mediului este extrem de redus;
  • Pompele de căldură pot reduce consumul de energie cu până la 60%, maximizând nivelul de eficiență;
  • Pompele de căldură se adaptează oricărui tip de proprietate.

A12.Viessmann@ghimpele.ro@pompe de caldura sol apa 2

Pompă de căldură – dezavantaje

Orice investiție vine la pachet cu o serie de avantaje, dar și cu câteva dezavantaje. Din acest motiv, e important să ai în vedere toate aspectele, tocmai pentru a putea lua decizia corectă. Merită sau nu să investești într-o pompă de căldură sol-apă? Iată care sunt dezavantajele:

  • Pompa de căldură sol-apă are un preț mai ridicat față de centrala termică obișnuită. Pe de altă parte, investiția se va recupera în timp, datorită consumului de energie redus;
  • Montajul nu este facil pentru oricine. Drept urmare, va trebui să angajezi o firmă care să te ajute în acest proces.

Așadar, pompele de căldură sol-apă reprezintă una dintre cele mai îndrăgite modalități de încălzire datorită consumului mic de energie, dar și pentru că sunt extrem de prietenoase cu mediul înconjurător. Vorbim despre o investiție serioasă, dar care va fi amortizată într-un interval de timp relativ scurt și, în plus, va contribui și la salvarea planetei. Deci? Merită să investești într-o pompă de căldură sol-apă?

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns