Stiri Economice de ultima ora

Romania, pe locul trei in Europa la importurile de fructe si legume din Turcia

In primele 7 luni ale acestui an, turcii au exportat cele mai multe fructe si legume in Rusia, Germania si Romania.

Potrivit datelor furnizate de asociatiile de exportatori mediteraneeni, exporturile Turciei de fructe si legume proaspete au crescut cu 20 la suta in perioada ianuarie-iulie, comparativ cu anul trecut. Suma totala a exporturilor se ridica 1,638 miliarde de dolari.

Defalcat, situatia exporturilor pe tari

  • 32 la suta din exporturile Turciei de fructe si legume in Europa au mers in Rusia, valoarea totala fiind de aproape 527 de milioane de de dolari.
  • pe locul doi se afla Germania, valoarea exporturilor de fructe si legume fiind de aproape 187 de milioane de dolari.
  • pe locul al treilea in topul exporturilor de fructe si legume proaspete dinspre Turcia se afla Romania. Tara noastra a adus de la turci fructe si legume in valoare de aproape 133 de milioane de dolari.

Presedintele Asociatiei mediteraneene a exportatorilor de fructe si legume proaspete, Nejdat Sin, a declarat ca Turcia nu e dependenta de o singura piata si isi diversifica in mod constant clientii, inclusiv in Orientul Mijlociu si in Balcani.

Potrivit statisticilor, Romania importa o cantitate uriasa de rosii din Turcia, iar producatorii de la noi din tara raman cu tomatele nevandute.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns