Iulie a fost cea mai calduroasa luna inregistrata vreodata pe Pamant
Stiri Internationale de ultima ora

Iulie a fost cea mai calduroasa luna inregistrata vreodata pe Pamant

In mod cert luna iulie a fost cea mai calduroasa inregistrata vreodata pe Pamant. Agentia Nationala Oceanica si Atmosferica din Statele Unite sustine ca acest record dramatic este o consecinta a crizei climatice care ne afecteaza planeta.

Iata ce implica aceasta incalzire

„Aici, primul loc este cel mai rău”, a declarat într-un comunicat Rick Spinrad, seful Agentiei Nationale Oceanice si Atmosferice din Statele Unite sustine. „Luna iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepăşit, devenind luna iulie şi în general luna cea mai caldă înregistrată vreodată”. a adăugat el. „Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare şi deranjante pe care criza climatică a plasat globul”, a mai continuat acesta.

Temperatura globala la suprafata planetei a fost mai ridicata cu 0.01 grade Celsius fata de cea mai calda luna iulie pana in acest an, mai exact luna iulie din 2016 care a fost la egalitate cu lunile iulie din 2019 si 2020.

Inregistrarile de temperatura au inceput in urma cu 142 de ani. Caldura extrema din lunile iulie si august au provocat dezastre in mai multe tari din Europa, Asia si Africa.  Valul puternic de caldura a provocat incendii in Grecia, Turcia si sudul Italiei.  Fenomene asemanatoare au avut loc si in Siberia, acolo unde focul a ars cu atata putere incat a degajat fum pana la Polulm Nord si acesta este un fenomen realizat pentru prima data in istoria documentata.

In Grecia incendiile salbatice au facut ravagii si au distrus locuinte si paduri intregi. Foarte multi locuitori si turisti au fost evacuati fortati.

In Tunisia recordurile de caldura au fost depasite doua zile la rand iar termometrul a ajuns pentru prima data in istori la 49 de grade Celsius in capitala Tunisiei in luna august. Apa marii a fost foarte calda, cu 2-4 grade peste normalul acestei luni de vara.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns