Europa are nevoie sa lupte mai bine impotriva Covid-19
Stiri Internationale de ultima ora

Europa are nevoie sa lupte mai bine impotriva Covid-19

Europa trebuie sa lupte mai bine impotriva Covid-19. Pentru inceput ar trebui sa se lucreze mai mult la modalitatile de depistare a contactilor iar asta ar ajuta ca virusul sa nu se mai raspandeasca atat de repede.

Europa este o regiune care la OMS include 46 de tari si care furnizeaza 46% din bilantul global de infectari.

    Iata ce implica toate aceste infectari care provin din Europa

“În acest moment suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem”, a declarat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgente sanitare al OMS intr-o conferinta de presa.

Capacitatea de a ingriji pacientii infectati cu Covid-19  a crescut in Europa iar ratele de mortalitate sunt foarte scazute.

“Vedem însă un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată”,  a mai declarat Mike Ryan.

Citeste  Taifunul Hagibis din Japonia s-a soldat cu 19 morti si 140 de raniti

“Iar multe ţări se confruntă acum cu spectrul închiderilor în săptămânile viitoare. Nu este o situaţie în care, sunt sigur, vreo ţară din Europa sau din lume ar vrea să se afle” , a mai adaugat acesta.

Maria Van Kerkhove, directoarea tehnica a OMS a fost intrebata de cresterea numarului de cazuri din Europa iar aceasta a declarat “Încă avem speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în aceste aşa-numite lockdown-uri naţionale”.

La randul sau directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a mentionat ca “este periculos să se renunţe la controlul pandemiei”.

“Nu trebuie să coborâm braţele, iar din acest motiv spunem că, dacă suntem de acord cu şeful de cabinet că a-i proteja pe cei mai vulnerabili este important, a renunţa la preluarea controlului este periculos” a declarat Tedros.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *