Europa trebuie sa lupte mai bine impotriva Covid-19. Pentru inceput ar trebui sa se lucreze mai mult la modalitatile de depistare a contactilor iar asta ar ajuta ca virusul sa nu se mai raspandeasca atat de repede.
Europa este o regiune care la OMS include 46 de tari si care furnizeaza 46% din bilantul global de infectari.
Iata ce implica toate aceste infectari care provin din Europa
“În acest moment suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem”, a declarat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgente sanitare al OMS intr-o conferinta de presa.
Capacitatea de a ingriji pacientii infectati cu Covid-19 a crescut in Europa iar ratele de mortalitate sunt foarte scazute.
“Vedem însă un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată”, a mai declarat Mike Ryan.
“Iar multe ţări se confruntă acum cu spectrul închiderilor în săptămânile viitoare. Nu este o situaţie în care, sunt sigur, vreo ţară din Europa sau din lume ar vrea să se afle” , a mai adaugat acesta.
Maria Van Kerkhove, directoarea tehnica a OMS a fost intrebata de cresterea numarului de cazuri din Europa iar aceasta a declarat “Încă avem speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în aceste aşa-numite lockdown-uri naţionale”.
La randul sau directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a mentionat ca “este periculos să se renunţe la controlul pandemiei”.
“Nu trebuie să coborâm braţele, iar din acest motiv spunem că, dacă suntem de acord cu şeful de cabinet că a-i proteja pe cei mai vulnerabili este important, a renunţa la preluarea controlului este periculos” a declarat Tedros.