Stiri Internationale de ultima ora

Refugiatii sirieni se tem sa se intoarca acasa. Afla de ce.

Refugiatii sirieni se tem sa se intoarca acasa chiar daca razboiul se incheie. In Europa numarul sirienilor a crescut vizibil. Luptele au incetat in aproape toate regiunile Siriei dupa aproape opt ani de razboi civil.

Germania este o tara care adaposteste aproape 700.000 de sirieni. Cu toate ca razboiul pare sa se sfarseasca in tara lor, foarte multi sirieni nu isi doresc sa se intoarca.

Sirienii au declarat cu lux de amanunte ororile traite „Îmi amintesc ce s-a întâmplat în Siria: bombardamentele, copiii pe care i-am văzut murind când bombele cădeau pe oraşul meu. Scoteam copiii de sub dărâmături… Aceste scene îmi amintesc de lucrurile îngrozitoare din trecutul meu. De felul în care copiii mei se ascundeau sub scări sau în dulapuri când vedeau un avion pe cer, gata să arunce bombe. Copiii mei au văzut lucruri înfiorătoare”.

„Nu pot mă pot duce la ambasadă, chiar dacă nu există un pericol imediat. Sunt căutat pentru încorporare. Nu mă pot duce la ambasadă, fiindcă asta ar pune în pericol viaţa familiei mele” a mai declarat un sirian.

Cu toate astea multi sirieni se tem pentru viitorul lor si cel al rudelor ramase in Siria, mai ales daca fac parte din opozitie.

Se zvoneste ca serviciile siriene incearca sa obtina informatii despre contacte cu adversarii regimului si daca nu primesc raspuns din partea sirienilor la toate intrebarile nu li se da pasaport.

Bashar Alassaed, seful Amdasadei Siriene de la Berlin a declarat „A declarat vreun sirian care a fost aici că a fost întrebat alte lucruri decât cele strict legate de paşaport? Noi nu facem asta. Nu adunăm informaţii personale. Cerem doar documentele necesare pentru stabilirea identităţii solicitantului”.

Drept urmare, viitorul sirienilor in Germania este nesigur. Cea mai mare teama a acestora este sa se intoarca in Siria si vechiul regim sa fie inca la putere.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns