Stiri Actuale de ultima ora

Oamenii devin tot mai prosti. Un nou studiu demonstreaza asta.

Studiile realizate in ultima perioada au demonstrat ca oamenii devin tot mai prosti. Oamenii de stiinta se intreaba daca nu cumva acest lucru a fost cauzat de faptul ca dietele noastre sunt tot mai nesanatoase, de dependenta tehnologica sau de sistemele educationale neperformante.

In cadrul studiului realizat in Norvegia de catre Ragnar Frisch Centre au fost analizate rezultatele a 730.000 de teste IQ.  Oamenii de stiinta au concluzionat faptul ca efectul Flynn si-a atins apogeul de la mijlocul anului 1970.

Psihologul Stuart Ritchie a declarat „Este cea mai convingătoare dovadă de până acum că efectul Flynn s-a inversat. Dacă plecăm de la asumpția că modelul lor este corect, rezultatele sunt impresionante și destul de îngrijorătoare”.

Acest studiu a fost realizat pe baza datelor obtinute de la testele IQ facute de barbatii norvegieni cu varste cuprinse intre 18 si 19 ani. Toate aceste teste provin de la trei generatii de barbati nascuti intre anii 1962-1991. IQ-ul a scazut de la o generatie la alta cu 7 puncte in medie.

Citeste  Gabriela a murit cu zile intr-un spital din Marea Britanie

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca scaderea IQ-ului nu s-a datorat acumularii de gene dezavantajoase in anumite arii in societate. In schimb acestia spun ca principala cauza pentru scaderea IQ-ului este schimbarile de lifestyle, modul in care sunt crescuti si in care sunt educati copii. Cum isi petrec acestia timpul liber, ce fel de activitati au, ce jocuri aleg dar si daca citesc sau nu.

Cu toate astea testele IQ nu au tinut pasul cu evolutia societatii si arata doar inteligenta cristalina adica cea care cuprinde doar lucrurile pe care le-ai invatat de-a lungul timpului si nu cea fluida care demonstreaza abilitatea unui individ de a vedea in perspectie si de a-si folosi logica in rezolvarea anumitor probleme. Pana cand testele IQ nu vor deveni mai complexe nu vom stii care este problema reala.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *