Veste soc- Primaria a preluat Delta Vacaresti
Stiri Actuale de ultima ora

Veste soc- Primaria a preluat Delta Vacaresti

Primarul Capitalei, Nicusor Dan a declarat ca Primaria a preluat Delta Vacaresti. “E pentru prima oară când o arie naturală protejată din România e dată în administrare unei primării”, a spus acesta.

Cum s-a putut intampla asta?

Nicusor Dan sustine ca este pentru prima data cand o arie naturala protejata din Romania este data in administrarea unei primarii. Initial parcul a fost preluat pentru o perioada de 10 ani cu posibilitatea prelungirii ulterioare.

Nicusor Dan a mai anuntat ca de luna viitoare vor incepe cateva lucrari de urgenta in acea zona precum reabilitarea dar si punerea in siguranta a punctelor de acces. Igienizarea aeriei si asigurarea patrularii in zona vor fi aspecte care vor fi puse in practica.  Se va mai restabili echilibrul ecologic al apei si cadastrul celor 183 de hectare ale parcului. Acesta mai spune ca Primaria va lansa un concurs international pentru identificarea unor solutii de amenajare.

“Chiar din ianuarie vrem să demarăm câteva lucrări de urgenţă în parc: reabilitarea şi punerea în siguranţă a punctelor de acces, igienizarea şi ecologizarea, asigurarea patrulării şi a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei şi cadastrul celor 183 de hectare ale parcului. Urmează apoi să lansăm un concurs internaţional pentru identificarea de soluţii pentru amenajare. Fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenţii minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare. Va fi un spaţiu pentru pasionaţii de natură, de lacuri, plante şi păsări – fără clădiri, terase sau spaţii de distracţie. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generaţiile de azi şi din viitor”,  a mai spus Dan Nicusor.

Parcul Vacaresti se afla intr-o zona foarte bine cotata din punct de vedere imobilar. De-a lungul timpului au aparut mai multe informatii legate de scoaterea parcului se sub protectia statului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns