Vom avea parte de o crestere de peste 50% la alimente
Stiri Actuale de ultima ora

Vom avea parte de o crestere de peste 50% la alimente

Preturile alimentare vor creste cu peste 50% potrivit unei analize economice realizate de Academia de Stiinte din Bulgaria. Mai mult de atat, expertii bulgaru cer ajutor guvernamental pentru producatori si pentru persoanele cu venituri mici.

Iata ce se transmite in acest studiu

„Prețurile la alimente sunt de trei ori mai mari decât acum un an. Cerealele au crescut de două ori, semințele de floarea soarelui sunt de trei ori mai scumpe, la fel și combustibilii și energia. În această situație, până la noua recoltă, în cel mai optimist scenariu, prețurile alimentelor vor continua să crească cu până la 50%”, a mentionat Ognyan Buyukliev de la Institutul de Cercetari Economice al Academiei de Stiinte din Bulgaria.

„Prognoza noastră optimistă este că prețurile vor crește cu aproximativ 50% până la 1 octombrie. Scenariul pesimist pe care l-am dezvoltat, dacă războiul durează mult și sancțiunile cel puțin până la sfârșitul anului, este că prețurile vor crește de cel puțin trei-patru ori sau peste 200%. Dacă războiul se încheie, scenariul realist este pentru o creștere de aproximativ 100%”, au mai spus acestia.

In Romania persoanele care au un venit sub 600 de lei, persoanele cu credite la banci, pensionarii cu venituri mai mici de 1500 lei, persoanele cu dizabilitati, persoanele cu venit minim garantat, romanii cu salariu minim vor primi vochere pentru alimente de baza de 50 de euro o data la doua luni.

Elevii care primesc burse sociale vor primi si ei vouchere doar ca acestea vor fi in valoare de 30 de euro lunar pentru cumpararea alimentelor dar si a rechizitelor si a hainelor.

Aceasta masura va ajuta persoanele care au venituri mici sa poata face fata mai bine scumpurilor din ultima perioada. Cu siguranta acestia vor folosi toate acele vouchere primite pentru a-si asigura hrana de care au nevoie pentru a trai. Toate aceste vouchere vor ajunge la toate persoanele care intrunesc acele conditii incepand din vara acestui an.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns