Stiri Actuale de ultima ora

Vesti ingrozitoare – prognoza meteo a speriat toti romanii

 

Vesti ingrozitoare – meteorologii de la ANM anunta ca vremea rece se intoarce in Romania. Vineri 22 februarie este prima zi din perioada rece care ne asteapta. Meteorologii au anuntat ca o perioada de cateva zile trebuie sa ne asteptam la o vreme destul de urata.

Vremea va fi tot mai inchisa, se va raci si vantul isi va face simtita prezenta in cea mai mare parte a tarii. Precipitatiile pe timpul zilei vor fi pe arii extinse in timp ce pe timpul noptii se vor restrange catre regiunile sudice si sud – vestice.

In zonele montane si in jumatatea de nord a Modovei precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare, in Transilvania vor fi mixte iar in Banat , Crisana si Maramures vor predomina ploile. Vor fi ploi in restul teritoriului care pe parcursul zilei se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Cantitatile de apa vor depasii pe arii restranse 15 l/mp in masivele sudice si sud-vestice. De aceea stratul nou de zapada depus va fi destul de consistent. Vantul va fi si el prezent fiind destul de intensificat , cu rafale in medie de 50-60 km/h sau izolat peste 60 – 65 km / h in regiunile vestice si sud – estice. La munte si in special pe creste va fi intens cu viteze de peste 90-100 km/h . Ninsoarea va fi abundenta si va reduce vizibilitatea. In unele locuri se va forma ghetus.

Citeste  Cel mai rrom dintre rromi are Covid 19

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade. Noaptea se va instala gerul in nord , nord – vest si centru iar izolat in rest. Temperaturile termice vor fi cuprinse intre – 15 si – 3 grade, mai scazute in estul Transilvaniei cam pe la – 20 de grade. Perioada urmatoare va fi destul de neplacuta dar cu siguranta vremea rea nu va persista si ne vom putea bucura de primavara.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns