Stiri divertisment de ultima ora

Iubeste romaneste – Dragobetele

Dragobetele este o sarbatoare romaneasca care se celebreaza pe 24 februarie. Dragobetele este zeul tineretii , al veselie si al iubirii. Este un personaj preluat de la vechii daci si transformat ulterior intr-un protector al iubirii.

In popor se stie ca Dragobete era fiul babei Dochia, era un baiat frumos si iubitor care seducea toate femeile care ii ieseau in cale.

Aceasta sarbatoare este plina de simboluri si este extrem de interesanta.  Inainte tinerii se imbracau frumos in aceasta zi si se strangeau in paduri pentru a culege flori. Dupa care continuau prin cantece si dansuri. La pranz fetele fugeau inapoi spre sat iar baietii trebuiau sa le prinda si sa le ofere un sarut. Daca fata se lasa prinsa sarutul era considerat un echivalent al logodnei celor doi. Toate persoanele care participau la aceasta sarbatoare erau binecuvantati in acel an.

In alte zone ale tarii se spune ca daca auzi cum canta pupaza esti norocos tot anul.  Se mai spune si ca tinerii care formeaza un cuplu trebuie sa se sarute in aceasta zi pentru ca iubirea lor sa ramane vie de-a lungul anului.

In ajunul Dragobetelor fetele trebuie sa isi puna busuioc sfintit sub perna pentru a-si visa ursitul. Totodata se mai spune ca fetele care intalnesc o persoana de sex masculin in aceasta zi vor avea parte de iubire pe tot parcursul anului.

Este o sarbatoare frumoasa si plina de insemnatate pentru poporul roman. Trebuie sa o sarbatorim ca atare si sa ne bucuram de dragostea persoanelor din jurul nostru. Dragobetele este sarbatoarea iubirii la romani si este un simbol superm al dragostei. Cuplurile indragostite sarbatoresc aceasta zi si sarbatoarea se respecta si in zilele noastre. Surprinde-ti iubita de dragobete si faceti ceva inedit care sa arate cat de mult va iubiti si cat de mult va apreciati.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns